Om deze 5 redenen zijn papa's fantastisch

donderdag, 25 maart 2021

Overal lees je ‘mama dit’, ‘moeders dat’ maar we mogen niet vergeten dat papa’s ook zeer belangrijke rol vervullen tijdens de opvoeding. Ook al zijn ze soms net iets gemakkelijker en heeft je kind regelmatig twee verschillende sokken aan. Herkenbaar? Maar zeg eens zelf, er zijn toch weinig dingen in de wereld zo mooi om te zien als een man met zijn kids. Smelt! Wij hebben daarom 5 redenen op een rijtje gezet waarom vaders geweldig zijn.

1. Mannen? Het zijn net kinderen

Een welbekende tegeltjeswijsheid. En dat is voor een kind een groot feest. Ze zijn uren zoet met lego (die jouw kind voor bijvoorbeeld kerst heeft gekregen), hutten bouwen kunnen ze als de beste en samen gevaarlijke draken na doen is geen enkel probleem. Waar vrouwen misschien wat terughoudender zijn in wild ravotten met de kids, laten mannen zich heerlijk gaan.

2.Minder snel bezorgd

Als moeder wil je natuurlijk dat je kind niks overkomt. En hoewel vaders dat natuurlijk ook willen, zien ze toch veel minder beren op de weg. Ze laten hun kind vaker zelf dingen ontdekken. Dit draagt positief bij aan het zelfvertrouwen van je kind. Met vallen en opstaan zal je kind prima op beide beentjes terecht komen.

3. Wie zet al die Ikea meubels in elkaar?

Juist, Vaders! Wat moesten we toch zonder die handige papa’s die het kinderbedje of de commode wel even in elkaar flansen. Geen probleem! Daddy’s got this.

4.Stoer!

Kinderen kijken vaak op tegen hun vader. Hun papa is immers de áller stoerste en sterkste man die er is. Papa’s durven in de ogen van je kinderen alles. Klimmen en klauteren, no problem! Die enge spin weghalen, no problem! Mama’s kunnen dat uiteraard ook, maar vaders zijn er toch net even wat stoerder in als je het je kind vraagt. En natuurlijk hebben ze maar 1 levensdoel, nét zo sterk en stoer als papa worden!

5. Papa’s houden onvoorwaardelijk veel van hun kind

Net als een moeder zal een vader onwaarschijnlijk veel van hun kind houden en je bijstaan tijdens alle leuke en minder leuke momenten. Je eerste keer ‘papa’ zeggen, het oefenen voor de eerste stapjes, renend achter je aan tijdens het fietsen zonder zijlwieltjes. Het maakt papa’s allemaal niet uit. Ze zij apetrots op hun kind en laten dit maar al te graag zien aan de buitenwereld.

Vader of moeder… wie je ook bent, je bent fantastisch. Wat je ook doet, je kind zal ontzettend veel van je leren. Soms is mama net even wat beter in iets en soms lost papa het in een hand om draai op!

Lees ook:

- Help, mijn baby heeft luieruitslag!

- Doula, jouw persoonlijke geboortecoach