EHBO cursus

Dit jaar organiseert de Negenmaandenbeurs in samenwerking met EHBO bureau een korte EHBO cursus. Tijdens deze cursus leer je in korte tijd wat te doen bij veelvoorkomende ongelukjes bij baby's en kinderen. Tickets zijn verkrijgbaar via onze ticketshop. 1 ticket geeft toegang voor 1 persoon.

SHOP HIER JE TICKETS

Over de cursus

In de cursus zal EHBO Bureau onderwerpen behandelen waar je als ouder 100% mee te maken krijgt. Waar moet je op letten en hoe moet je handelen? De volgende onderwerpen komen aan bod;
  • Feiten en fictie in EHBO land
  • Kinderziektes
  • Kleine ongevallen
  • Verslikking en verstikking
Daarbij is er ook ruimte voor enkele vragen vanuit de deelnemers. 

Dagen & tijden

De EHBO cursus wordt dagelijks op de Negenmaandenbeurs georganiseerd - van 14 t/m 17 februari - en duurt 75 minuten. De tijdstippen zijn als volgt: 
12.00 – 13.15 uur
14.00 – 15.15 uur
16.00 – 17.15 uur

Over EHBO Bureau

De missie van EHBO Bureau is zorgen voor de veiligste omgeving voor baby's en kinderen. EHBO bureau leidt ouders en verzorgers op zodat zij weten hoe zij hun kindje kunnen helpen bij een ongeval. Het kan een groot verschil maken als je weet wat je kunt doen in een noodsituatie, in sommige gevallen kan het zelfs het verschil maken tussen leven en dood. Het opgroeien van kinderen gaat letterlijk met vallen en opstaan. Dat is een feit! Wees dus voorbereid om je kind zo goed mogelijk bij te staan.

Daarbij wil EHBO Bureau tools geven om zelfverzekerd te zijn als ouder. We willen niet dat kinderen in een kooitje worden gestopt, maar zich vrij kunnen bewegen. Want juist ook door vallen en opstaan leert je kindje zijn of haar grenzen kennen. Als dit maar gebeurt in de veiligste omgeving.

Waarom EHBO Bureau?

EHBO Bureau is al bijna 10 jaar gespecialiseerd in het geven van cursussen EHBO Baby & Kind. EHBO Bureau is opgericht door Chantal Gooijer. De geboorte van haar dochter inspireerde haar om het EHBO Bureau te starten. De zorg voor een klein mensje doet je kwetsbaar voelen. Na een eerste incident, waarbij haar dochter opeens heel benauwd werd, raakte Chantal in paniek. Wat moet ik doen? Is dit een 112-situatie of kan ik het zelf oplossen? Chantal besefte op dat moment dat ze meer dan verantwoordelijk is voor de veiligheid van haar kindje.