Baby uitzetlijst: wat heb je nodig?

Het is dé lijst met spullen die je nodig hebt voor je een baby krijgt: de baby uitzetlijst! Een groot deel van deze baby uitzetlijst heb je echt nodig, maar er zitten ook spullen bij die moeders gewoon erg handig vinden. Download direct de complete uitzetlijst, of bekijk de babybenodigdheden per categorie.

Download uitzetlijst

Babyuitzet per categorie

Bekijk hier welke spullen je allemaal nodig hebt per categorie. Producten met een *, zijn producten die volgens andere moeders handig zijn maar niet per se nodig.

Wanneer koop je de babyuitzet?

Het kan best even een klus zijn om je babyuitzet bij elkaar te verzamelen. Daarnaast kan je soms ook met lange levertijden te maken hebben. Het is dus handig om tijdig te beginnen met de aanschaf van de eerste babyspullen en zo beetje bij beetje je uitzet compleet te maken. Zo voorkom je stress in de laatste periode van je zwangerschap en kun je echt genieten van de voorpret.

Zorg er in ieder geval voor dat je de uitzet een maand voor de uitgerekende datum in huis hebt. Dus als je ongeveer 36 weken zwanger bent. Je kindje kan immers zomaar eerder komen!

Hoeveel kost een complete babyuitzet?

Uiteraard geldt hierbij: de ene babyuitzet is de andere niet en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. De gemiddelde (eenmalige) kosten voor een babyuitzet liggen volgens het Nibud op € 747,-. Hierbij gaan ze echter uit van een vrij basic uitzet en houden ze de verdeling in het tabel aan. Voor extra spullen, zoals een box, wipstoeltje, kinderwagen etc., rekenen zij zo'n € 1232,50,- extra, exclusief luiers. Daarmee kom je totaal op € 1979,50 uit.

Kleding € 150
Verzorging € 188
Babykamer € 411
Totaal basis € 747


De ervaring leert echter dat men voor een leuke, complete babyuitzet in het middensegment (niet meest goedkope, ook niet duurste) rond de € 2.500,00 kwijt is.