Ontwikkeling

Muziek met je dreumes of peuter!

vrijdag, 20 maart 2020

Bijna alle kleintjes genieten van, dansen, zingen en muziek maken! Veel kinderopvangcentra besteden dan ook de nodige aandacht aan muziek. Het is niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling. Thuis kan je er natuurlijk ook mee aan de slag. Tijd voor een dosis muzikale inspiratie!

Dagelijks muziek momentje

Net als dagelijks voorlezen kan je ook dagelijks met muziek bezig zijn. Samen liedjes zingen, dansen op muziek of samen muziek maken met (zelfgemaakte) instrumenten. Ook kan je muziek goed toepassen bij dagelijkse bezigheden of om je kind af te lijden, vaak werkt dit enorm goed.

Zingen en dansen

Als er muziek op staat ga je eigenlijk al spontaan bewegen. Dit gaat gewoon vanzelf en zo ook bij jou mini. Gaat jou dreumes ook zo lekker met z’n billetjes heen en weer als hij muziek hoort? Of direct met zijn armen in de lucht? Dat is een goed teken! Kinderen leven zich graag uit en gaan op in het moment. Geen moeilijk, ingestudeerde pasjes maar gewoon lekker meeswingen. Daarnaast zorgt dansen voor een verbeterde motoriek en het meezingen van liedjes is weer goed voor de taalontwikkeling van je kind. Dus zet die radio maar snel aan en dans erop los!

Je eigen instrumenten

Natuurlijk kan je al die trommels, tamboerijnen en gitaren ook in de winkel kopen, maar je kan ze ook in huis vinden! Vul bijvoorbeeld een leeg plastic flesje met wat rijstkorrels of kraaltjes en je hebt een sambabal! Of zet een emmer op zijn kop en sla er op met je handjes of een simpele pollepel. Zelfs als je in je handjes klapt maak je eigenlijk al muziek. Muziek is overal, alles maakt wel een geluidje en dat maakt het nou juist zo leuk!

Of het nou kinderliedjes zijn of gewoon de top40 op de radio, kinderen houden van muziek. Dans en zing samen, alleen of gezellig met de hele familie!

Misschien ook leuk om te lezen:

- De 10 leukste spelletjes met je dreumes of peuter

- 4 lekkere groente hapjes!

- Zo bereid je je kind voor op de komst van broertje of zusje