Verzorging

Een babymassage geven, tips & tricks

donderdag, 3 juni 2021

Masseer jij je baby wel eens? Een babymassage is de ideale manier om je mini te laten ontspannen. Daarnaast is een babymassage ook nog eens goed voor de doorbloeding van zijn huidje en stimuleert het de zintuigen van je baby.

En last but not least, is het natuurlijk ook hartstikke fijn voor jullie band!

Babymassage: tips & tricks

Wanneer je je baby gaat masseren is het fijn om babymassageolie te gebruiken. Ook is het prettig om in een warme ruimte te zijn, je wilt immers niet dat je kindje het koud heeft. Zorg voor een zachte ondergrond zoals een bed, het aankleedkussen op de commode of een zacht dekentje op de grond. Als alles klaar staat kan je beginnen met je baby te masseren. Leg je baby op zijn rug en masseer eerst een korte periode van ongeveer 5 minuten en bouw dit langzaam op.

1. Begin bij de beentjes. Strijk met je handen van boven naar beneden langs de beentjes van je baby. Pak nu de beentjes zachtjes vast en maak met je duim cirkeltjes op alle plekken van de beentjes.

2. Masseer de voetjes op de zelfde manier door cirkeltjes te draaien met je duim op de onderkant.

3. Ga nu verder met de armpjes en handjes, doe dit in de zelfde volgorde als de beentjes.

4. Is je baby lekker ontspannen? Leg dan je handen op de buik van je baby en beweeg beide handen met cirkels naar binnen naar buiten over de hele romp. Dus van de borstkas in draaiende beweging naar de buik en terug omhoog. Daarna leg je je hand op de rechterschouder en strijk je naar de linkerheup. Doe dit daarna aan de andere kant.

5. Draai je baby nu op zijn buik en zorg dat zijn hoofdje recht ligt voor betere ontspanning. Pas hierbij dezelfde methode als voor de buik toe. Vind je baby het niet prettig om op zijn buikje te liggen dan kun je het proberen door de baby op zijn buik op jouw onderbenen te leggen. Lukt dit ook niet, laat deze oefening dan achterwege.

Zorg dat je je baby na de massage snel weer inwikkelt in een warme deken of doek.

Wanneer je baby vaak onrustig is kan masseren de juiste manier zijn om de ontspanning terug te vinden. Zodra je door hebt hoe je baby er op reageert kan je beslissen het op vast moment te doen, bijvoorbeeld na een bad of voor het slapen.

Lees ook:

- 3 tips voor het geven van borstvoeding

- daarom zijn rompertjes zo gemaakt

- hoe kies je een goed babymatras