Een goed babymatras kiezen, hoe doe je dat?

Een goed babymatras kiezen, hoe doe je dat?

 

Een baby slaapt gemiddeld 16 uur per dag. Geen wonder dus dat een goede slaapomgeving van groot belang is. Een degelijk matras is alvast een mooi begin, want zeg nu zelf: op een slecht matras slaap jij als volwassene toch ook niet al te best? En word je dan ook niet een klein beetje humeurig? Dat willen we nu net vermijden voor je kleintje, voor zijn en jouw gemoedsrust!

Op welke zaken moet je letten bij de aanschaf van een babymatras? Deze handige checklist helpt je op weg!

1. Stevigheid

Een babymatras moet in de eerste plaats stevig zijn. In een te zacht matras zakken baby’s weg, wat niet goed is voor hun rug. Voor een babymatras geldt dan ook: hoe steviger de matras, des te beter de rugondersteuning!

2.Hygiëne

Een hygiënische slaapomgeving is voor je baby zeer belangrijk. Kies daarom voor een afritsbare en wasbare matrashoes. Let ook op de maximale wastemperatuur: wassen op 60°C doodt bacteriën en huisstofmijt. Zo slaapt je baby steeds op een schoon slaapoppervlak!

3. Kies je voor tweedehands?

Een tweedehands babymatras is een stuk goedkoper dan een splinternieuwe. Let echter wel op vervormingen en vlekken. Ook de stevigheid kan door het eerdere gebruik verminderd zijn. Indien er geen vervormingen zijn en de matras nog stevig lijkt, dan kan je met een nieuwe matrasbeschermer het hygiënische aspect aanpakken.

4. Maat

Hoe bepaal je de juiste matrasmaat? Simpel: meet de binnenmaat van je wieg of babybedje op en zorg dat de afstand tussen de matras en de wieg nooit meer dan 2 centimeter bedraagt. Voor de hoogte is er een verschil in matrasjes bestemd voor wieg, box en kinderwagen (6 cm) en matrasjes bestemd voor het ledikantje (8 centimeter).

Extra tip!

Let altijd op de markeringen op het matras. De markering EN597 is een Europese veiligheidsnorm voor de ontvlambaarheid van matrassen.Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »