Zwangeren willen geen baby op bestelling

maandag, 24 februari 2020

In 2040 zijn we nog altijd niet in staat de looks en het geslacht van de baby vanaf een ‘menukaart’ te kiezen en geloven we ook niet in een robot als kraamverzorgende. Dat blijkt uit een onderzoek dat Negenmaandenbeurs hield onder 700 ouders (in spe). Toch zien de respondenten over 20 jaar wel andere futuristische ontwikkelingen werkelijkheid worden. De toekomst is een goed vertegenwoordigd onderwerp op de agenda van Negenmaandenbeurs. Zo maken bezoekers kennis met een elektronische wandelwagen en gaan zorgprofessionals met hen in gesprek over fenomenen als een ‘Orgasmic Birth’ en de ‘placentapil’. Negenmaandenbeurs wordt gehouden van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart in RAI Amsterdam.

Op de vraag of we in 2040 de looks en het geslacht van de baby zelf kiezen vanaf een ‘menukaart’, antwoordt 92% van de respondenten ‘nee’. Ook gelooft 84% niet dat over 20 jaar de kraamzorg wordt overgenomen door een robot. Wel verwachten de respondenten dat het normaal is om tegen die tijd vóór je 30ste ei- of zaadcellen in te laten vriezen en ziet 70% het als de norm om met een VR bril het uiterlijk van de baby te bekijken. 52% van de respondenten verwacht dat stellen bewust kinderloos blijven, omdat zij het klimaat niet verder willen belasten.

Hoogtepunten Negenmaandenbeurs

• Babyorkest geeft startsein voor de 35ste Negenmaandenbeurs
Woensdag 26 februari, 10.30 uur

Negenmaandenbeurs viert dit jaar haar 35ste editie. Daarom wordt de beurs feestelijk geopend. In samenwerking met Kruidvat geeft Maestro deelnemer Tatum Dagelet samen met een heus babyorkest het startsein voor de Negenmaandenbeurs.

• Davina Michelle steunt het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Woensdag 26 februari, 14.00 – 15.00 uur

Het merk Little Dutch steunt het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis en heeft in het kader daarvan de pop ‘Sophia’ ontwikkeld. De pop is bij de Sophia stand te koop en een groot deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van het Sophia. Zangeres Davina Michelle is op woensdag 26 februari op de stand aanwezig.

• Opvallende innovaties
Ouders (in spe) kunnen onder meer terecht voor een elektrisch aangedreven kinderwagen, een kinderwagen met luchtzuivering en een UVC led sterilisator waarbij sterilisatie met heet water of stoom verleden tijd is.

• Negenmaandenbeurs als kennisbron
Naast ‘luchtige’ onderwerpen staan ook serieuze topics op de agenda. Zo informeren deskundigen van de Nederlandse Vakvereniging voor Anesthesiologie bezoekers over pijnbestrijding. Diëtisten en gezondheidswetenschappers leren zwangere vrouwen ‘verboden middelen’ als alcohol en sushi omdenken en prof. Eva Pajkrt uit het Amsterdam UMC zoomt in op de voor- en nadelen van inleiden bij 41 weken. Voor wie interesse heeft, is Pleegzorg Nederland aanwezig.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2020
Van 26 februari t/m 1 maart 2020 vindt de Negenmaandenbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 27 en vrijdag 28 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Tickets zijn t/m dinsdag 25 februari te koop voor € 17,95. Tijdens de beurs betalen consumenten online € 19,50.

Amsterdam Baby Week
De Negenmaandenbeurs is onderdeel van Amsterdam Baby Week, een nieuw kennisplatform van en voor de babybranche. Hét moment waarin alles draait om nieuw leven en waar alle activiteiten op het gebied van zwangerschap en baby’s – B2B en B2C - samenkomen. Op woensdag 26 februari is er een speciale vakdag voor geboortezorgprofessionals. Bijzonder is de 3D artist impression van de kunstbaarmoeder, eerder alleen te zien geweest tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Prof. Dr. Guid Oei, gynaecoloog bij het Máxima MC in Eindhoven, vertelt over de laatste ontwikkelingen.