Topinnovaties voor jonge ouders

donderdag, 24 november 2022
In de baby- en kindermarkt worden jaarlijks veel nieuwe producten geïntroduceerd. Om bekende redenen waren er de afgelopen jaren minder productlanceringen. Tot dit jaar. Er waren maar liefst 43 inzendingen die door een deskundige jury werden bekeken en het niveau van de inzendingen was behoorlijk hoog, meldt C. Siksma-Ruiters, organisator van de Baby Innovation Award verkiezing in de Benelux.

Topinnovaties voor jonge ouders


Tussen alle genomineerden zitten weer een paar topinnovaties die het leven van aanstaande en jonge ouders een beetje makkelijker maken. Wat te denken van een kinderwagen en bolderkar ineen die je ook kunt gebruiken met autostoel, reiswieg, zitje en een geïntegreerd meerijdplankje? En een handzame fles om flesvoeding snel te koelen of een nieuw anti-kolieksysteem in een babyfles? De jury zag ook een babyvoedingmaker met touchscreen en die je met Wi-Fi kunt verbinden met je telefoon, om te mixen, stomen, ontdooien en verwarmen van babyvoeding. Ook opvallend was de inzending om een slaapomgeving voor de baby te creëren zonder prikkels. En een teddybeer met de lengte en het gewicht van een pasgeboren kindje evenals een apparaatje om een knuffel interactief te maken. Zomaar een greep uit alle slimme innovaties van dit jaar!

Nominaties en vervolg verkiezing


In totaal werden 22 bijzondere producten genomineerd verdeeld over 6 categorieën. Een aantal van deze producten kwamen in aanmerking voor de Green Award voor het meest duurzame product en de Design Award, beiden zijn vakjuryprijzen. Alle genomineerden gaan verder in de race van de verkiezing, met de Mama & Papa Jurydag op 18 januari 2023 en een online stemprocedure. Alle genomineerden zijn straks live te zien op de Negenmaandenbeurs van 15 tot en met 18 februari 2023 in RAI Amsterdam.

Bekijk alle genomineerden op: https://babyinnovationaward.nl/verkiezing-2023/genomineerden/

Neem voor meer informatie contact op met Margo de Bont: margo@pr4kids.nl