Negenmaandenbeurs 2018: meer aandacht voor vaders

dinsdag, 27 februari 2018

Amsterdam, 26 februari 2018

De 33e editie van de Negenmaandenbeurs is op zondag 25 februari positief afgesloten. Bezoekers waarderen de beurs met een 7,5 en 87% zou een bezoek aanbevelen aan een familielid, vriend(in) of kennis. De gemiddelde besteding van € 142,- en bezoekduur van ruim 4,5 uur zijn hoog te noemen. Opvallend dit jaar was het uitgebreide inhoudelijke programma. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid presenteerde tijdens een speciale Papaklas-editie de nieuwe wet, Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG). Ook de Mama Masterclasses en de sessies in de Expert Lounge droegen bij aan de kennis van zowel vader als moeder (in spé). De volgende Negenmaandenbeurs vindt plaats van 20 t/m 24 februari 2019 in RAI Amsterdam.

Het bezoekersonderzoek laat zien dat ca. 1 op de 5 bezoekers haar partner naar de Negenmaandenbeurs heeft meegenomen. “Een mooie ochtend om te horen dat het kabinet het betrokken vaderschap actief wil stimuleren” en “Het feit dat mannen hun vaderrol steeds meer lijken te willen pakken, vind ik een mooie ontwikkeling”. Dit zijn slechts een paar reacties van vaders naar aanleiding van de speciale Papaklas-editie op woensdag 21 februari. Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, sprak op de Negenmaandenbeurs met (aanstaande) vaders over het vaderschap, het verlof en de verdeling van zorgtaken thuis. In totaal bezochten 50.024 bezoekers de Negenmaandenbeurs.

Duurzaam aanbod
Voorheen werden duurzame producten wel gewaardeerd maar ze bereikten moeizaam de reguliere consumentenmarkt. Nu lijkt het tij definitief gekeerd te zijn. Zo is de eerste Negenmaandenbeurs Consumer Award, de prijs voor het meest innovatieve babyproduct verkozen door consumenten, gewonnen door Bambyo Baby Organic Star, Stoqk International. Dit zijn luiers, vochtige doekjes en verzorgingsproducten grotendeels gemaakt van biologische grondstoffen. Ook Puur Baby Plaza stond met 20 ondernemers, een uitgebreid workshopprogramma en het Groenten en Fruitplein bol van duurzame initiatieven.

Vaderschapstest
Maar liefst 6 - 8% in Nederland blijkt niet de biologische vader te zijn van zijn kind*. Een opvallende exposant op de Negenmaandenbeurs was Vaderschapstest.nu waar (aanstaande) vaders of moeders informatie hierover konden inwinnen en een test konden aankopen. “Ik was verrast door de reacties op mijn deelname. Veel mensen kwamen lachend langs maar keerden alleen terug om toch wat meer informatie in te winnen. Tegen mijn verwachting in hebben maar liefst 10 mensen een test aangekocht!”, aldus Arne Brons van Vaderschapstest.nu.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2019
Negenmaandenbeurs 2019 vindt plaats van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari in RAI Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl of volg de Negenmaandenbeurs op Facebook: www.facebook.com/Negenmaandenbeurs.

* Bron: Vaderschapstest.nu