Minister Koolmees gaat in gesprek met vaders op Negenmaandenbeurs

maandag, 19 februari 2018

Het actiever betrekken van de vader bij de komst van de baby valt op in de programmering van de Negenmaandenbeurs. Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gaat woensdag 21 februari in gesprek met (aanstaande) vaders over dit onderwerp. Daarnaast kunnen ouders de financiële consequenties van hun werk-zorgverdeling beoordelen met de WerkZorgBerekenaar en komen ze alles te weten over sparen en beleggen voor hun kind. Daarmee staat de beurs niet alleen in het teken van de babyuitzet, maar vooral ook uit informatieve workshops. De Negenmaandenbeurs wordt van 21 t/m 25 februari gehouden in RAI Amsterdam.

Vaders in gesprek met de Minister
Tijdens een speciale editie van het ‘Papaklas College’, een initiatief van o.a. Sander de Heer van
Q-Music, schuift Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan. Voor het eerst gaat hij daar in gesprek met (aanstaande) vaders over het vaderschap, verlof en verdeling van zorgtaken thuis. Bovendien deelt hij daar zijn plannen op dit gebied voor de komende tijd.
Woensdag 21 februari, 11.30 uur

Groter deskundig programma dan ooit
Opvallend dit jaar zijn de grote hoeveelheid informatieve sessies. Zo kunnen bezoekers diverse workshops volgen die inzichtelijk maken hoe de komst van een kind zich doorvertaalt in de portemonnee. Met de WerkZorgBerekenaar van WomenInc./Nibud weten (aanstaande) ouders wat een andere werk-zorgverdeling betekent voor hun financiële situatie. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zoomt in op de rechten en plichten van de ouder op het werk. Bovendien gaat Robeco in op sparen en beleggen voor het kind in de toekomst.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2018
Van 21 t/m 25 februari 2018 vindt de Negenmaandenbeurs plaats in RAI Amsterdam. Aanstaande en kersverse ouders kunnen er bij 220 exposanten hun hele babyuitzet vergaren, van kinderwagen tot babykamer. Daarnaast is het een gezellige dag uit waar vaders en moeders (in spé) genieten van modeshows en een uitgebreid creatief workshopprogramma. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 22 en vrijdag 23 februari van 11.00 tot 22.00 uur.
Meer informatie: www.negenmaandenbeurs.nl.