Een op de vier aanstaande moeders heeft voorkeur voor een meisje

vrijdag, 10 februari 2017

Als de Nederlandse vrouw het geslacht mocht kiezen van haar baby, geeft één op de vier (zwangere) vrouwen de voorkeur aan een meisje. Dit blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs onder bijna 800 (aanstaande) moeders. Ook blijkt dat bijna de helft van de vrouwen die graag een kindje willen, na de vrijpartij even met de benen in de lucht gaat liggen om het succes van de conceptie te vergroten. In 2017 vindt de Negenmaandenbeurs plaats van 22 tot en met 26 februari in RAI Amsterdam.

Hoop op koningskoppel
“Voor de derde zijn we naar Centerparcs gegaan, want bij ons in de straat werden alleen maar meisjes verwekt”, aldus één van de 774 ondervraagde vrouwen. Terwijl 25% van de (zwangere) vrouwen de voorkeur geeft aan een meisje, is het opvallend dat slechts 16% voorkeur heeft om een jongen te krijgen. Het merendeel (59%) van de ondervraagde vrouwen zegt geen voorkeur te hebben als het gaat om het geslacht van haar baby. Als het eerste kindje een meisje is, dan wil 40% van de ondervraagde vrouwen daarna het liefst een jongen.

Sokken aan of uit?
Op de vraag of vrouwen hebben geprobeerd het geslacht te beïnvloeden geeft 94% aan dat ze hier niet mee bezig zijn geweest. 11% van de (toekomstige) moeders denkt het geslacht van hun kindje wel te kunnen beïnvloeden en 6% heeft dit daadwerkelijk geprobeerd. De meeste vrouwen doen dit door rekening te houden met de timing van de ovulatie, met voeding en 1% van de ondervraagden denkt dat je dit kunt beïnvloeden door sokken aan te houden tijdens de seks.

Benen in de lucht
Ook werd de aanstaande moeders gevraagd of ze denken dat de kans op bevruchting vergroot wordt wanneer ze met hun benen in de lucht liggen na de seks. Dit doet bijna de helft van de ondervraagde vrouwen! 60% doet dit een paar minuten, 34% een kwartier en 6% langer dan een halfuur.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2017
De Negenmaandenbeurs vindt plaats van woensdag 22 februari tot en met zondag 26 februari 2017 in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 uur en op donderdag 23 en vrijdag 24 februari van 11.00 - 22.00 uur. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Azië Pasar Colors Festival. Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl en te volgen op: www.facebook.com/Negenmaandenbeurs