Meer merken presenteren duurzame en eerlijke babyproducten op de Negenmaandenbeurs

maandag, 20 februari 2017

Dat duurzaamheid in de opvoeding steeds belangrijker wordt, blijkt wel uit de groei van het aantal ‘groene’ merken op de Negenmaandenbeurs. Naast een verdubbeling van het aantal merken op het Puur Baby Plaza is er dit jaar ook ruimte voor 6 duurzame start-ups. Deze start-ups zijn te vinden op het speciale ASN Bank start-up plein en laat bezoekers kennismaken met het thema duurzaamheid door middel van creatieve workshops. De Negenmaandenbeurs vindt plaats van 22 tot en met 26 februari in RAI Amsterdam.

Meer bewustwording onder zwangeren
De Negenmaandenbeurs is dé plek voor merken om aanstaande ouders te informeren over de duurzame keuzes die zij kunnen maken voor hun kindje (op komst). De bezoekers, waarvan 63% zwanger, zijn op zoek naar eerlijke informatie in combinatie met een gezellig dagje uit. “Er is steeds meer vraag naar verantwoorde producten en voeding bij aanstaande ouders,” zegt Daniëlle Meester-Wassink, Beursmanager van de Negenmaandenbeurs. “Zij kiezen bewust voor pure producten zoals verzorgingsproducten zonder chemische toevoegingen, duurzaam textiel en biologische voeding.” Ook het aanbod van ‘groene’ bedrijven is toegenomen merkt Daniëlle op. “Het aantal deelnemende bedrijven op het Puur Baby Plaza, het plein met pure babyproducten, is dit jaar maar liefst verdubbeld.”

Duurzame workshops
De start-ups hebben speciaal voor deze editie van de Negenmaandenbeurs creatieve workshops ontwikkeld zodat de beursbezoekers op een speelse manier zelf kunnen ervaren hoe ze stappen kunnen zetten naar een meer bewuste leefstijl voor hun kindje. Ze bieden gezamenlijk een afwisselend en interactief workshop programma. De workshops lopen uiteen van 'swaddles' (biologisch katoenen hydrofiele doeken) verven met natuurlijke kleurstoffen tot het zelf maken van speelgoed van hout en wielen. Naast deze creatieve workshops zijn op de stand van GoodBabyFood workshops over voeding te volgen. Ook kun je hier dagelijks snackgroenten proeven in Tommies Vitaminetuin.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2017
De Negenmaandenbeurs vindt plaats van woensdag 22 februari tot en met zondag 26 februari 2017 in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur en op donderdag 23 en vrijdag 24 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Het BabyBeGood workshop paviljoen powered by ASN Bank is onderdeel van het Puur Baby Plaza en bevindt zich op stand 08.PB8. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Pasar Colors Festival.

Een toegangskaart kost tot en met 21 februari € 15,95 in de online voorverkoop en is te koop via www.negenmaandenbeurs.nl. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen en kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 5,- mee. Goedkoop reizen met NS-dagretour kan vanaf ieder station in Nederland voor € 18,00,-.

Voor meer informatie over het workshop programma: www.babybegood.nl/workshops

Voor meer informatie over de limited edition BabyBeGood doos: www.asnbank.nl/babybegood