Negenmaandenbeurs bezoeker stelt zwangerschap uit door zorgen om financiële situatie en het vinden van geschikte woonruimte

dinsdag, 13 februari 2024

AMSTERDAM, 12 februari 2024 – Van 14 t/m 17 februari vindt de Negenmaandenbeurs weer plaats in RAI Amsterdam, hét event voor aanstaande en jonge ouders. Uit onderzoek onder de bezoekers van het event is gebleken dat stellen een zwangerschap steeds vaker uitstellen vanwege verschillende onzekere factoren. Tijdens de Negenmaandenbeurs komen erkende experts aan het woord in masterclasses en op de verschillende stands. Zij geven, vanuit hun expertise, informatie over onder andere het combineren van werk en gezin, opvoeding en slaaptips. Ouders vinden op het event daarnaast alle nieuwste baby- en kinderproducten, innovaties, trends en informatie over verschillende facetten van het ouderschap.

Kersverse ouders moeten veel ballen in de lucht houden op het gebied van werk, gezin, zorg en geld. Tijdens de Negenmaandenbeurs komen al deze facetten in verschillende vormen aan bod: van uitproberen en inspireren, tot leren en innoveren.

Uitstel van zwangerschap

Het geboortecijfer in Nederland daalt al sinds 2010 en zwangerschappen worden vaker uitgesteld vanwege het ontbreken van financiële zekerheid en/of geschikte woonruimte, zo is gebleken uit onderzoek van het CBS1 en bezoekers van de Negenmaandenbeurs. Ook het aantal kinderen dat per vrouw wordt geboren, daalt. Dit heeft tot gevolg dat zwangerschappen vaker worden uitgesteld en de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen, stijgt.

Experts helpen aanstaande en jonge ouders op weg

De experts op de Negenmaandenbeurs zijn er om zorgen weg te nemen en aanstaande ouders zo goed mogelijk op weg te helpen door middel van deskundig advies, informatieve programma's en de aanwezigheid van 350 merken die vragen over hun producten kunnen beantwoorden. Een bezoek aan de beurs biedt niet alleen ontspanning en gezelligheid, maar ook een allesomvattende ervaring onder één dak. Tijdens de Negenmaandenbeurs geven diverse experts masterclasses om bezoekers te informeren over uiteenlopende onderwerpen die jonge ouders bezighouden. Een voorbeeld hiervan is Kimberley Galenkamp, coach voor ambitieuze en jonge ouders, die haar kennis deelt over het succesvol combineren van werk en gezin. Een ander voorbeeld is Rhodé van den Berg, pedagoog en schrijver, die ingaat op vier thema's die relevant zijn voor het ouderschap. Daarnaast delen vertegenwoordigers van aanwezige merken op het event graag hun kennis en expertise. Dit alles draagt bij aan het verstrekken van betrouwbare informatie en het bieden van ondersteuning aan ouders.

De trends in de babywereld

Op dit moment zien we tal van trends op het gebied van mobiliteit, waaronder een opmerkelijk product met een veelzijdig ontwerp dat dienstdoet als zitje voor een vierwieler, driewieler, bolderwagen en fiets. Daarnaast zijn er innovatieve producten die reizen met kinderen eenvoudiger, comfortabeler en veiliger maken, zoals nieuwe autostoelen, kinderwagens, fietsstoelen en draagzakken. Al deze producten en meer zijn te ontdekken op de beurs, waar bezoekers de mogelijkheid hebben ze ter plekke uit te proberen. De merken zijn aanwezig en staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Over de Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs is een kwalitatief en gezellig event waar aanstaande ouders in één dag worden klaargestoomd voor het ouderschap. Naast workshops en masterclasses, presenteren bekende en startende merken hun trends, innovaties en nieuwste producten tijdens het event. De Negenmaandenbeurs valt sinds 2020 onder de paraplu van Amsterdam Baby Week. Tijdens deze week is RAI Amsterdam dé plek waar alles draait om nieuw leven. Een vast moment in het jaar waar 30.000 consumenten, 350 babymerken en meer dan 500 zorgprofessionals elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over belangrijke onderwerpen in de babybranche. Tijdens Amsterdam Baby Week wordt op 16 februari het Geboortezorg Congres georganiseerd. Het congres biedt geaccrediteerde programma's voor verschillende professionals in de geboortezorg, waaronder verloskundigen, echoscopisten, kraamzorg, doula's, lactatiekundigen en verpleegkundigen.

Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl

 

*** EINDE PERSBERICHT ***