Baby Innovation Award 2019 van start

donderdag, 29 november 2018

Een krachtpatser als kinderwagen, de meest kleine en eenvoudige draagdoek, een bijzonder lakentje dat kindjes helpt ontspannen, een animatie op basis van DNA van zoon of dochter, weer een paar prachtige voorbeelden van baby innovaties die nu of begin 2019 op de markt verschijnen.

Meer dan 50 inzendingen waren er dit keer voor de Baby Innovation Award. Een intensieve klus voor de vakjury die onlangs bijeen kwam, want er viel veel te kiezen uit alle inzendingen. Zoals gebruikelijk vonden 's morgens diverse pitches plaats van technisch ingewikkelde producten, daarna was het jureren geblazen. 20 producten werden uiteindelijk genomineerd met daarnaast 4 nominaties voor de Green Award en 5 voor de Design Award.

Dit jaar viel het grote aandeel babydragers op. Duurzame en groene producten zijn een groeiende categorie; 13 inzendingen gaven hiervoor een motivatie op. Een geweldige ontwikkeling en een stimulans voor alle bedrijven die hun 'groene' beentje voor zetten. Bij de beoordeling werd gelet op: is het product vernieuwend, duurzaam en wat is de impact op mens en milieu?

Nieuw: Design Award

Speciale aandacht dit jaar voor producten die qua design met kop en schouders boven de andere uitsteken en in aanmerking komen voor de nieuw ingestelde Design Award. Hiervoor werden 5producten genomineerd waaronder een autostoel, een kinderwagen, een babycooker, een kinderstoel en een meegroei-skelter.

Vakjury

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers en deskundigen in productontwerp, PR, sales en media met daarnaast de Consumentenbond en Veiligheid.nl (adviserend). Nominaties werden toegekend in de categorieën Mobility, Travel & Safety, Feeding, Care, Furniture & Decoration en Toys & Gifts.

Stemmen

Vanaf 1 december 2018 kan er in Nederland en België online worden gestemd op het meest innovatieve product. ‘Mother knows best’: half januari zijn de moeders aan de beurt op de Mama jurydag. De uitslagen van het online stemmen en de Mama jurydag bepalen samen de uitslag van de Negenmaandenbeurs Consumer Award.

Uitreiking awards

De uitreiking van alle awards vindt plaats op de eerste dag van de Negenmaandenbeurs, te weten: 20 februari 2019.

Over Baby Innovation Award

De Baby Innovation Award is een initiatief van het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. Bekijk alle genomineerde producten op: www.babyinnovationaward.nl.