Het DNA van je baby veranderen? Anna Nooshin in gesprek met Negenmaandenbeurspubliek

maandag, 17 februari 2020

Een ziekte voorkomen, een andere kleur ogen of je kind sportiever maken. Als je het DNA van je toekomstige baby kunt aanpassen: zou jij dat dan doen? Deze vraag stelt influencer en ondernemer Anna Nooshin graag aan het publiek van de Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs. Zij gaat op donderdag 27 februari hierover met hen én wetenschappers Marc van Mil en Sam Riedijk in gesprek.

Voor- en nadelen
Anna Nooshin vindt het heel belangrijk dat de voordelen worden aangekaart, maar ook de eventuele nadelen. “Dat de opties goed tegen elkaar worden afgewogen. Ik ben vooral heel erg gefascineerd door de techniek CRISPR-Cas9 en de vele opties die we hebben als mens, én hoe zich dit in de toekomst zal evolueren.”

DNA-Dialoog
Hoe we moeten omgaan met deze nieuwe techniek is een vraag die niet alleen beantwoord kan worden door artsen, wetenschappers en politici. Daarom heeft een aantal organisaties besloten om onder de noemer #DNAdialoog gesprekken te organiseren, waarin iedereen zijn mening kan geven over dit onderwerp. De uitkomsten van deze dialogen worden verzameld en aangeboden aan politici, wetenschappers en de Nederlandse samenleving. De DNA-dialoog is een initiatief van Erasmus MC, Rathenau Instituut, NPV – Zorg voor het leven, Erfocentrum en NEMO Kennislink. De dialogen worden gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Over Amsterdam Baby Week en de Negenmaandenbeurs
Amsterdam Baby Week is een nieuw kennisplatform van en voor de babybranche en hét moment in het jaar waarin alles draait om nieuw leven. Alle activiteiten op het gebied van zwangerschap en baby’s – zowel B2B als B2C – komen hier samen. De Negenmaandenbeurs, die hier onderdeel van is, vindt plaats van 26 februari t/m 1 maart 2020 in RAI Amsterdam. De Negenmaandenbeurs biedt consumenten volop informatie en inspiratie; over verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer. De Negenmaandenbeurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag 27 en vrijdag 28 februari van 11.00 – 22.00 uur. Bezoekers aan de Negenmaandenbeurs bezoeken op dezelfde dag ook gratis de Huishoudbeurs en het Pasar Colours Festival.