Amsterdamse oma’s breien en geven raad op Negenmaandenbeurs

maandag, 18 februari 2019

Lokale oma’s krijgen een belangrijke rol op de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam. Zo geven deze doorgewinterde ervaringsdeskundigen aanstaande en kersverse ouders tips & tricks uit grootmoeders tijd en verkopen ze speciaal voor deze gelegenheid zelf gebreide babyproducten. De Negenmaandenbeurs vindt volgende week plaats van 20 t/m 24 februari in RAI Amsterdam.

Vraag ’t Oma

Oudere dames afkomstig uit verschillende delen van Amsterdam, waaronder het vlakbij gelegen ouderencentrum d’Oude Raai, komen op de Negenmaandenbeurs samen onder de noemer ‘Vraag ’t Oma’ in hal 9. Vaders en moeders (in spe) vragen hen het hemd van het lijf over hoe het vroeger ging, leren er de fijne kneepjes van het breien en krijgen de gelegenheid gebreide babyproducten van hen te kopen voor een goed doel.

Granny’s Finest voor minder eenzaamheid

De oma’s breien al langere tijd binnen het verband ‘Granny’s Finest’, dat clubs door heel Nederland heeft. De handwerkclubs bieden gezelligheid en leveren een bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid door activiteiten in groepsverband te organiseren. Voor de financiering en organisatie van de breiclubs werken ze samen met sociale fondsen en welzijnsorganisaties. De collectie producten wordt ontwikkeld met jonge creatieve talenten, waardoor jong en oud van elkaar leren en er een moderne collectie ontstaat. Met de opbrengst van deze verkoop organiseren de dames een leuk uitje met hun club, zoals een voorstelling of een high tea.

De Negenmaandenbeurs is blij met de komst van de oma’s, vertelt Daniëlle Meester, beursmanager: “We vinden het heel bijzonder om ouderen uit de buurt op deze manier te betrekken bij de activiteiten die we hier organiseren. Het is een leuk uitje voor de oma’s, we dragen een steentje bij aan het voorkomen van eenzaamheid én het is een verrijking voor de Negenmaandenbeurs. Want zeg nou zelf, wie heeft er nou een beter advies dan deze oma’s met hun dosis levenservaring?”

Over Negenmaandenbeurs

Van 20 februari tot en met 24 februari 2019 vindt de Negenmaandenbeurs plaats in RAI Amsterdam. De Negenmaandenbeurs is het grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby’s. Het biedt volop informatie en inspiratie; over verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag 21 en vrijdag 22 februari van 11.00 – 22.00 uur. Bezoekers aan de Negenmaandenbeurs bezoeken op dezelfde dag ook gratis de Huishoudbeurs en het Pasar Colour Festival. Tickets zijn t/m 19 februari met korting te koop voor € 15,95 op de website van de Negenmaandenbeurs.