Zwanger

Zwanger in de zomer: 5 tips om de hitte te trotseren

dinsdag, 23 juni 2020

Het is zomer en jij bent (hoog)zwanger. De thermometer gaat richting (of zelfs boven) de 30 graden en de zomer viert hoogtij. Lekker, maar als je zwanger bent, zorgt de (extreme) warmte vaak wel voor wat extra ongemakken. Deze 5 trucjes helpen je zwanger en al de warmte te trotseren.

Afkoelen

Zorg dat je niet oververhit raakt. Maak lekkere koele voetenbadjes, leg koude handje washandjes op je hoofd, wapper uit voor de ventilator en duik extra vaak het zwembad in.

Tip! Om ook je huis koel te houden, kun je het beste ramen en deuren sluiten en de gordijnen dicht doen. Niet gezellig, wel lekker koel!

Drinken, heel veel drinken

Zorg dat je met het warme weer veel water drinkt. Voorkom een dorstig gevoel en vermijd zoete drankjes. Het beste is om water te drinken of afgekoelde thee. Voor wat variatie kun je je water op smaak brengen met bijvoorbeeld munt of fruit.

Siësta

Als je zwanger bent, is slapen vaak al een hele uitdaging. Tel daar de warme nachten bij op en je doet al helemaal geen oog meer dicht. Om je lichaam toch de rust te gunnen die het nodig heeft, is het verstandig om een middagdutje in te lassen.

Luchtige kleding

Zorg dat je kleding draagt van een stof die goed ademt. Met het warme weer zweet je waarschijnlijk al veel sneller dan normaal. Met een kledingstuk van katoen of linnen loop je er lekker luchtig bij!

Pas op met zout (en snacks)

Het warme weer nodigt misschien uit tot het pakken van een terrasje (met bijbehorende drankjes en snacks). Lekker natuurlijk, maar pas op met zout. Zout zorgt ervoor dat je enkels, voeten en handen kunnen opzwellen. Een kwaal waar je als zwangere sowieso al sneller last van hebt. Toch lekker snacken? Kies voor tussendoortjes als rauwkost en fruit.

Tip! Als je zwanger bent houdt je sneller vocht vast. Zoek gedurende de dag een plek waar je lekker kunt ontspannen met de benen omhoog. Zo kan eventueel overtollig vocht makkelijker wegzakken!

Ook leuk:

- 5x Babyproof waterijsjes
- Babyzwemmen, waar moet je opletten?
- Babynamen met een zonnig tintje