Zwanger

Dit wil je weten over zwangerschapsyoga

dinsdag, 21 juni 2022

21 juni is uitgeroepen tot Internationale dag van de Yoga, dus hét ideale moment om je meer informatie te geven over zwangerschapsyoga.

Wereldwijd zijn er op de Internationale dag van de Yoga duizenden events georganiseerd. Ook in Nederland kun je meedoen. Voor de actuele kalender met yoga-events kun je terecht op yoga-dag.nl.

Kun je als zwangere ook yoga beoefenen?

Die vraag kunnen we beantwoorden met ‘ja’. Zwangerschapsyoga kan je juist extra kracht en ontspanning geven en kan je voorbereiden op je bevalling. Voordeel van zwangerschapsyoga is dat zowel het fysieke als het mentale aan bod komt. Bij een cursus zwangerschapsgym gaat het vooral om het fysieke en wordt er meer uitleg over de zwangerschap en de bevalling gegeven.

Wanneer met zwangerschapsyoga beginnen?

Er is voor elk trimester een aantal oefeningen geschikt als je zwanger bent. Maar omdat de meeste vrouwen in het eerste trimester last hebben van zwangerschapskwalen als vermoeidheid en misselijkheid, wordt er aangeraden om tussen de 3e en 5e maand te beginnen met zwangerschapsyoga. In die periode voel je je het fitst. Een advies: meld je op tijd aan voor een cursus zwangerschapsyoga zodat je zeker weet dat er plek is als je wilt beginnen en je ook de gelegenheid krijgt om de cursus af te ronden voor je bevalling.

Zwangerschapsyoga thuis

Heb je geen zin in een cursus, maar doe je liever thuis aan zwangerschapsyoga? Dat kan! Online zijn er genoeg lessen zwangerschapsyoga te vinden. Er zijn online video’s te vinden voor bijvoorbeeld verschillende trimesters, of om bepaalde klachten te verlichten. Hieronder een selectie van duidelijke video’s waarin alles rustig wordt uitgelegd. Geniet ervan!