Zwanger

Dit zijn dé babyshower trends in Nederland

donderdag, 13 oktober 2022

Babyshowers worden steeds populairder. De trends op dit gebied veranderen razendsnel. Op ons Pinterestbord Babyshower doe je inspiratie op aan de hand van de laatste trends, maar we vertellen je hier ook graag wat de leukste activiteiten & trends zijn voor een babyshower! Van een themafeest tot een duurzame borrel – jouw babyshower wordt er één om nooit meer te vergeten.

Trend 1: Thema shower

Als je vooraf een thema bedenkt voor je babyshower, is de aankleding voor je babyshower daarna een stuk makkelijker.

Zoals je op ons Pinterestbord babyshower kunt zien is het berenthema een grote trend voor babyshowers. Hierbij kun je gebruik maken van nude tinten, peach en bruine accenten. Bij een thema babyshower is het extra leuk als zowel de ruimte als de hapjes helemaal in het (beren)thema zijn.

Andere ideeën nodig? Wat dacht je van een ‘jungle fever’-shower, een Disney-thema, eenhoorns & regenbogen of een babyshower waar een bepaald kleurenpalet centraal staat? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Trend 2: Ballonnenboog

Een ballonnenboog als onderdeel van je babyshower is trendy’er dan ooit. Het trekt ieders aandacht meteen en het ziet er ook nog eens heel erg feestelijk uit. Je kunt de ballonnenboog perfect aanpassen aan het thema van je babyshower aan de hand van verschillende kleuren en maten van ballonnen en je kunt er zelfs voor kiezen om de boog-vorm los te laten en te gaan voor ballonnen in de vorm van een heel ander voorwerp.

Op onze Pinterestpagina zie je verschillende soorten ballonnenbogen die jouw babyshower helemaal compleet kunnen maken. Kies simpelweg voor een variant met dezelfde kleuren als de rest van jouw decoratie!

Trend 3: Photobooth

Leg je babyshower vast met een photobooth, zodat je over een aantal jaar nog steeds de herinnering hebt van deze onvergetelijke dag. Als je voor een goedkopere optie wil gaan, kan je ook zelf een leuk hoekje maken waar je gezelschapsfoto’s kan schieten.

Trend 4: Trendkleuren voor babyshower

De standaard kleuren blauw en roze kan je gebruiken als kleuren voor feestversiering van je babyshower, maar dit zijn niet de trendkleuren voor een babyshower. Zoals je op ons Pinterestbord babyshower kunt zien, vormen pastel- of nude kleuren de trend. Op ons Pinterestbord zijn de nude trendkleuren beige, peach, pistache en bruin veel te zien, maar er zijn nog meer kleuren die vaak worden gebruikt, zoals trendy pastelkleuren geel, lila en mint. Ook gespot: het toevoegen van houten accenten voor een natuurlijke uitstraling. Door de trendkleuren goud en rosegoud toe te voegen aan de versiering van je babyshower, krijgt je babyshower luxe en chique uitstraling.

Trend 5: Babyshower taart

De taart is bij je babyshower een eyecatcher en mag absoluut niet ontbreken bij de decoratie van je feestje. Laat de taart aansluiten bij het thema zodat het een geheel wordt. Op onze Pinterestpagina is er een aantal verschillende soorten taarten te zien met aan de binnenkant de kleur van je ongeboren baby. Vergeet ook vooral niet veel foto’s te maken of te filmen op het moment dat de taart wordt aangesneden!

Trend 6: Duurzame decoratie

Duurzaamheid is en wordt een steeds groter topic. Hoewel veel babyshowerdecoratie gemaakt is van plastic, is dit voor een milieubewuste moeder misschien niet de beste optie. Gelukkig zijn er alternatieven! Ga voor stoffen of houten slingers en natuurlijke materialen als aankleding en gebruik servies van de locatie of van iemand thuis. Heb je niet genoeg? De kringloop biedt uitkomst!

Denk verder wat betreft de aankleding aan een hoop rustieke elementen, zoals riet, hout, takken en bloemen en gebruik glazen potjes als vaasjes of houders voor kaarsen. Die zijn van milieuvriendelijker materiaal gemaakt en bovendien vaak prima te recyclen voor andere evenementen en gelegenheden.

Lees ook: