Musthaves

Wallen tot aan je knieën? Zó kom je af van die mombie-look

dinsdag, 5 juli 2022

Als moeder kun je door slapeloze nachten er nogal vermoeid uit zien. Hoe kom je van die ‘mombie’-look af?  Met deze beautytips moet het lukken om de vermoeidheid grotendeels te verdoezelen.

Slapeloze nachten kunnen onder andere zorgen voor wallen tot aan je knieën. Borstvoeding maakt je huid kurkdroog. Als nieuwbakken moeder heeft je uiterlijk het behoorlijk zwaar. Nu heeft dit misschien even geen prioriteit als je baby net is bevallen, maar als je dan toch iets hebt waar je een beetje leuk voor de dag moet komen, kunnen de volgende tips je een beetje helpen.

Oogcrème of komkommers?

Je ogen kunnen heel veel zeggen over de hoeveelheid slaap die je krijgt. Als moeder heb je daar alleen maar gebrek aan. Dus niet zo gek dat die wallen als een gek groeien. Er zijn heel veel verschillende oogcrèmes om ze een klein beetje in toom te houden. Maar reageer je daar niet zo goed op, dan willen komkommerschijfjes of lepels die je eventjes in de vriezer hebt gedaan, ook wonderen verrichten. In onderstaande video zie je nog meer ‘natuurlijke’ oplossingen:


Vaseline

Waarschijnlijk heb je al een pot in huis: vaseline. Vaseline kun je dus ook gebruiken om je mombie-look in een wip te veranderen in een fris en fruitige look! Breng wat vaseline aan op je jukbeenderen en je creëert in een paar seconden een natuurlijke glow op je gezicht!

Vaseline is ook een perfecte nachtcrème, vooral als je huid is uitgedroogd door het geven van borstvoeding. Zonder al te veel moeite kun je je vermoeide huid weer laten stralen.

Honing

Honing is een perfecte moisturizer die je huid hydrateert zonder dat het vettig aanvoelt. Honing kan de poriën kleiner maken, waardoor je huid weer energie uitstraalt, terwijl je eigenlijk elk moment in slaap kunt vallen…

Vitamine C

Als iets goed kan doen voor een moederhuid is het wel vitamine C. Vitamine C-producten eten is prima, maar een Vitamine C-serum toevoegen aan je beauty ritueel, geeft je huid een enorme oppepper! Dag mombie-look!

Lees ook:

Bron: Tinybeans.com