Ontwikkeling

Opvallende weetjes over juli-baby's

dinsdag, 12 juli 2022

Is je baby geboren in de maand juli? De geboortemaand kan heel veel vertellen over je baby. Dít zijn opvallende (wetenschappelijke) weetjes over juli-baby’s.

Grappenmakers die gek zijn op hun familie

Juli-baby’s staan bekend als geboren komedianten en zijn heel erg gericht op hun familie. Ze staan altijd klaar om hun ouders en broers en zussen te helpen, ook al hebben ze het druk met hun eigen gezin.

Zonnetje in huis

Als we een bericht op ScienceDaily.com mogen geloven zijn juli-baby’s echte zonnetjes in huis. Kinderen die in deze maand worden geboren zien de dingen graag positief en hebben een kleine kans op depressieve gevoelens.

Helaas geen CEO’s

De kans is klein dat juli-baby’s het schoppen tot CEO. Volgens een onderzoek aan de Universiteit van British Columbia blijkt dat de meeste grote bazen worden geboren in april en mei en de minste in juni en juli. Oorzaak zou kunnen zijn dat kindjes geboren in de zomer vaak de jongsten van de klas zijn. Het komt daardoor vaker voor dat hun schoolpresentaties iets minder zijn dan kinderen geboren in andere maanden.

Bijziend

Uit Israëlisch onderzoek komt naar voren dat juni- en juli-baby’s een slechter zicht hebben. Volgens het onderzoek blijkt dat hoe meer een pasgeborene aan zonlicht wordt blootgesteld hoe groter de kans op bijziendheid. Gelukkig is er ook een simpele oplossing om de ogen van zomerbaby’s een handje te helpen: zonnebrillen! En hoe schattig is een baby met een zonnebrilletje!

Gek op geld

En juli-baby is een ware Dagobert Duck. Ze zijn namelijk gek op geld! Een klusje doen? Dan graag voor geld;-)

Zelfbeheersing

Volgens een Japanse studie hebben juli-baby’s heel veel zelfbeheersing. Bovendien komt uit hetzelfde onderzoek naar voren dat ze beschikken over vele emotionele vaardigheden.

Linkshandige juli-baby’s

Uit een onderzoek van de Britse website Anthing Lefted zijn heel veel kinderen die in juli zijn geboren linkshandig.

Lees ook:

Bronnen: Zwangerenportaal.nl, Happiestbaby.com, ScienceDaily.com