Advertorial

'Mama wil even rust': me-time doe je zo!

dinsdag, 20 juni 2023

Peuterbillen moeten worden afgeveegd, ruzies beslecht, gymtassen gevuld en mails beantwoord. Zie dan maar eens je me-time te pakken. Hieronder vind je vier tips waarmee jij je welverdiende rustmoment kan pakken, inclusief een goede korting op de Kek Mama!

Doe het huishouden als je kinderen wakker zijn, ja echt!

Het is makkelijk om als de kids slapen het huishouden te doen, maar geloof ons je kan het beter doen als zij wakker zijn! Zonde om je tijd zonder kids te verpesten aan het opruimen van hun leeggegooide speelgoed dozen (die ze wanneer ze wakker zijn toch zo weer omgooien!). Het huishouden doen wanneer je kids wakker zijn betekent natuurlijk wel dat ze soms op je stofzuiger klimmen of hun plakhandjes op je schone ramen planten. Onthoud dan dat wanneer zij slapen het huishouden al is gedaan en jij lekker je favoriete tijdschrift kan lezen.

Een keertje extra naar opa en oma kan geen kwaad

Het is niet erg je ouders of de ouders van je partner te vragen een keer extra op de kinderen te passen zodat jij thuis wijn kan drinken in bed met je favoriete serie. Willen opa en oma niet oppassen? Probeer het dan bij hun favoriete oom en tante, de buren of vrienden! Of neem ‘zomaar’ een dag vrij wanneer je kids naar de opvang en school gaan. Zorg ervoor dat je deze dag geen verplichtingen hebt en echt even helemaal tot rust kan komen.

Kies iets wat bij jou past

Niet iedereen ziet naar de sportschool gaan als me-time. Je kan jezelf wel meesleuren naar de sportschool, maar als jij gelukkiger wordt van het lezen van een boek zal die sportschool echt niet als me-time voelen. Word jij blij van een rondje lopen, een cake bakken, bloemschikken, breien, met je beste vriendin bellen, de woonboulevard afstruinen of ben jij volledig in je nopjes wanneer je in de zon in je tuin zit? Dan is dat jouw me-time moment! Zorg ervoor dat je vaker dat rondje loopt of die ene vriendin belt. Zo laad jij op en ben je de allerleukste moeder voor je kids!

Verplicht jezelf tot het nemen van rust

Bedenken dat je even rust gaat nemen en dan ook daadwerkelijk rust nemen is een hele kunst. Daarom is het goed jezelf verplichten me-time te nemen en hoe doe je dat beter dan door een abonnement te nemen op de sauna/spa, je lievelingstijdschrift, de sportschool of musea. Door deze financiële ‘verplichting’ verplicht jij jezelf een momentje voor jezelf te nemen. Wij hebben een hele leuke korting op een Kek Mama abonnement, deze kan je met maar liefst 40% korting krijgen. Naast een leuke korting kan je ook kiezen voor een abonnement met een leuk cadeau. Zo begin jij je me-time momentje extra goed!