Vrijdagavond 13 mei 2022

Onderstaand vind je het programma voor de Negenmaandenbeurs van vrijdag 13 mei. Naast deze programmaonderdelen zijn er nog tal van activiteiten die gedurende de hele dag zijn te bezoeken zoals het bakfietsparcours, de echostand en een verschoningsruimte. Deze vind je hier. In het Mattie Café kun je verschillende workshops en lezingen bijwonen en kun je speeddaten met deskundigen. Het programma van vrijdag 13 mei van het Mattie Café vind je via deze link.

15:30 - 20:00 uur

Workshops & Speeddaten met deskundigen

Locatie: Mattie Café
In het Mattie Café kun je verschillende workshops en lezingen bijwonen en kun je speeddaten met deskundigen. Het Mattie Café is een samenwerking van de Negenmaandenbeurs met Mattie Click.
Bekijk hier het programma van vrijdag 13 mei.

15:30 - 16:00 uur

Masterclass: Duurzaam verschonen

Locatie: Stand 8.523
Wist je dat een kindje gemiddeld ruim 5000 wegwerpluiers gebruikt? Als je wasbare luiers gebruikt, bespaar je geld, afval, tijd en zelfs water! Ontdek het gemak en de vele voordelen van wasbare luiers in onze masterclass duurzaam verschonen.

16:30 - 17:00 uur

Masterclass: Echo's van je baby

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Gynaecoloog uit het Amsterdam UMC

Stel al je vragen over je zwangerschap, echo’s en bevallen aan deze expert! Tijdens deze interactieve masterclass door een gynaecoloog uit het Amsterdam UMC kan je al je vragen stellen aan deze expert. Over zwangerschap, echoscopie, pijnstillen en bevallen. Ook voor andere bijzondere vragen maken zij tijd.

17:00 - 17:30 uur

Masterclass: Veilig door het eerste jaar

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Verloskundige Beatrijs Smulders

Je bent bevallen en plotseling staat je leven op zijn kop! Het eerste jaar na de bevalling is prachtig, maar ook behoorlijk dynamische en soms zwaar. Onderwerpen masterclass: Veilige hechting: eerste gouden uur na de bevalling. Veilig omgaan met je baby. Lichamelijke ongemakken, Zwangerschapsverlof, (borst)voeding en is er nog seks na de bevalling?

18:00 - 18:30 uur

Masterclass: Back @ Work

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Joyce Haamans
Na je verlof weer aan het werk: ‘Poeh, hoe ga je dat doen?’. Joyce Haamans, founder van NewMom neemt je in deze interactieve masterclass mee in haar eigen verhaal. Ze is moeder van 2 jonge kinderen en had een succesvolle carrière in het bedrijfsleven toen ze moeder werd. Ze leert je 3 inzichten die zorgen dat jij jouw werk én je jonge gezin op een fijne manier kunt combineren!

19:00 - 19:30 uur

Masterclass: Baby's willen bewegen

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Kinderfysiotherapeut Nienke Bergsma van Baby.Skills
Nienke Bergsma neemt je tijdens deze Masterclass mee in de motorische ontwikkeling van jouw kleintje van 0 tot 6 maanden.

19:30 - 20:00 uur

Masterclass: Medische pijnbehandeling rondom de bevalling

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Anesthesioloog
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Straks nog even door de bevalling heen en dan kun je eindelijk je baby in je armen sluiten. Hoewel…die bevalling. Als de pijn te heftig wordt is dat nog wel even door de zure appel bijten, of niet? Ontdek tijdens de masterclass Pijnbehandelingen tijdens de bevalling wat er mogelijk is om zo prettig mogelijk te bevallen en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Misschien is die appel dan toch niet zo zuur…