Masterclasses

Tijdens de Negenmaandenbeurs zijn er verschillende Masterclasses te bezoeken. Nieuwsgierig welke onderwerpen er op het programma staan? Bekijk hier de eerste Masterclasses die bevestigd zijn voor de Negenmaandenbeurs 2024! 

 

Snelcursus_borstvoeding

Snelcursus Borstvoeding

Spreker: Lactatiekundigen van MoM&e

Een baby aan de borst voeden gaat meestal vanzelf. Maar net als met leren fietsen, kun je jouw kindje wel een handje helpen. Tijdens deze masterclass leerden de lactatiekundigen van Mom&e je 3 simpele trucs voor een vliegende start: doorgeschoven bakerhouding, aanleggen met een Nipple Flip en Borstcompressie.

Kind_lust_alles

Mijn kind lust alles!

Spreker: Jasmine van der Weele- Azadbari, chefkok en founder van Babe Baby Foods

Door kinderen al in hun vroegste levensfase een breed smaakpalet te laten ontwikkelen is de uitspraak ‘dat lust ik niet’ zonder te proeven later echt verleden tijd. Tijdens deze masterclass wordt alles besproken over hoe je eten tot een leuke beleving maakt en kinderen laat veranderen in culinaire helden die goed eten leren waarderen.
Pijnbestrijding_bevalling

Pijnbehandelingen tijdens de bevalling

Spreker: Anesthesioloog


Het is logisch dat je angstig of onzeker bent over je bevalling. Als je zwanger bent, komen zowel positieve als minder positieve bevallingsverhalen op je af, online maar ook van ouders, vriendinnen en collega’s. De realiteit is, ieder lichaam is anders en iedereen gaat anders om met pijn. De anesthesioloog is de arts die gespecialiseerd is in pijnbehandelingen. Tijdens deze masterclass leer je alles over pijnbehandelingen tijdens de bevalling, wat er mogelijk is om zo prettig mogelijk te bevallen en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden.

Borstvoeding, feiten en fabels

Teddy Roorda, Lactatiekundige en oprichter van Kickstart je Borstvoeding online cursus

Borstvoeding, je krijgt er slappe borsten van en je baby slaapt niet door. Over borstvoeding doen veel verhalen de ronde. Maar wat is nou waar en niet waar? Teddy legt het je uit.

Expeditie Vader: je mentale voorbereiding

Spreker: Jeroen van Luijk (podcast: Glorieuze Vaders)

Als vader (to be) komen er veel vragen naar boven. Ben ik wel goed genoeg? Wat als het niet loopt zoals je dacht? Het kan toch ook anders? Weet, je bent niet alleen! Jeroen van Luijk, vader van 2, neemt je in vogelvlucht mee langs verschillende momenten waar veel vaders langskomen op hun expeditie.

Het belang van hechting in de eerste 1000 dagen; de kracht van liefde

Tessa Goossens, Hechtingsexpert - GZ-psycholoog

In deze masterclass staan we stil bij de belangrijkste relatie in het leven van je baby: de band tussen ouder en kind. Deze relatie vormt de basis van de hechting van je baby en heeft invloed op veel verschillende gebieden in het latere leven. Denk hierbij aan de emotionele ontwikkeling, omgaan met stress, en relaties aangaan. We zullen dieper ingaan op waarom de band tussen jou en je baby zo belangrijk is en waarom de eerste 1000 dagen van het leven van je baby of kindje zo veel invloed heeft op de rest van het leven van je kindje.

5 inzichten waar het écht om gaat in de opvoeding

Spreker: Anouk Levert (Opvoedtwijfels)

Opvoeden, er zijn zoveel verschillende meningen over en er lijkt zoveel te ‘moeten’ om het goed te doen. En dan zijn er ook nog sprongetjes, regressies en fases die het niet altijd makkelijker maken. Hoe zorg je dat je dicht bij je eigen gevoel blijft en ontdekt wat jouw kind echt nodig heeft? Tijdens deze masterclass kun je aan de hand van een aantal inzichten ontdekken waar het voor jullie gezin écht om gaat in de opvoeding en creëer je een basis voor meer rust, plezier en harmonie in huis!

Een baby en toch lekker slapen? Het kan, écht!

Spreker: Francien Mels, gecertificeerd slaapcoach

Wist je dat slaap voor je kleintje minstens zo belangrijk is als voeding? Want drinken kost veel energie! Bovendien groeit je kindje tijdens de slaap en ontwikkelt zijn brein. Goed slapen is dus de basis voor een gezonde en blije baby. Wil jij weten hoe je baby (en dus ook jij) straks lekker kunnen slapen? Kom dan naar deze masterclass. Hierin legt Francien uit hoe slapen bij newborns werkt én geeft ze een aantal praktische tips die écht werken.

Spoedcursus kindervoeding

Spreker: Dr. Femke Vennik, gezondheidswetenschapper en kindervoedingscoach bij Mama Deli

Welke voedingsstoffen heeft je kind nodig om goed te kunnen groeien en ontwikkelen? In welke producten vind je deze voedingsstoffen? En wat doe je als je kind niet wil eten? Het antwoord op deze vragen en meer leer je tijdens de spoedcursus kindervoeding. We behandelen de 10 belangrijkste dingen die je moet weten over kindervoeding en sluiten af met een Q&A!

Zo wordt het een (gezond) feestje aan tafel!

Spreker: Iris Vernooij van STERK & ZOET, pedagoog, (kinder)voedingsdeskundige 

Hoe zorg je voor fijne en gezellige eetmomenten waarbij voldoende gegeten wordt? In deze masterclass neemt Iris Vernooij je mee in de opvoeding en ontwikkeling rondom leren eten. Zo ontvang je praktische tips hoe je van ieder eetmoment een fijn én voedzaam moment maakt, hoe je je kind helpt door de ontwikkelingsfases én hoe je op een positieve manier kan omgaan met het eetgedrag wanneer je kind plotseling minder goed eet.  

 

Rust en balans ervaren met jonge kinderen

Spreker: Kimberley Galenkamp, coach voor ambitieuze ouders met jonge kinderen

Tijdens deze masterclass leer je je kindje beter te begrijpen en om te gaan met zijn/haar pittige gedrag en emoties. Je krijgt concrete handvatten voor meer rust én geduld, en je krijgt inzichtelijk hoe je een balans creëert die voor jou werkt.