Masterclasses

Ook dit jaar vinden er tijdens de Negenmaandenbeurs verschillende Masterclasses plaats. Nieuwsgierig welke onderwerpen er deze editie op het programma staan? Lees dan snel verder! Alle Masterclasses vinden plaats in de Masterclass ruimte.

 

Snelcursus_borstvoeding

Snelcursus Borstvoeding

Spreker: lactatiekundigen van MoM&e
woensdag t/m zaterdag: 13:00 uur

Een baby aan de borst voeden gaat meestal vanzelf. Maar net als met leren fietsen, kun je jouw kindje wel een handje helpen. We leren je 3 simpele trucs zodat jullie samen een vliegende start hebben: doorgeschoven bakerhouding, aanleggen met een Nipple Flip en Borstcompressie.
De_Huid

De huid

Spreker: Dr. Daniel Kadouch, dermatoloog
woensdag, donderdag & zaterdag: 16:30 uur
vrijdag: 12:00 uur

Dr. Daniel Kadouch is een ervaren dermatoloog gepromoveerd op huidkanker. Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als medisch specialist heeft Daniel duizenden patiënten met huidkanker geopereerd. Tijdens de Masterclass beantwoordt Daniel de meest gestelde vragen uit de spreekkamer, geeft hij praktische tips en bespreekt hij de meest voorkomende huidaandoeningen. Ook deelt hij waardevolle inzichten over verstandig zonnen.
Kind_lust_alles

Mijn kind lust alles!

Spreker: Jasmine van der Weele- Azadbari, chefkok en founder van Babe Baby Foods
woensdag t/m zaterdag: 15:00 - 15:30 uur

Door kinderen al in hun vroegste levensfase een breed smaakpalet te laten ontwikkelen is de uitspraak ‘dat lust ik niet’ zonder te proeven later echt verleden tijd. Eten en proberen wordt een leuke beleving en kinderen veranderen in culinaire helden die goed eten leren waarderen.
Momshaming

Momshaming op de werkvloer

Spreker: Celine Verhoef (Zakenmama)
woensdag t/m zaterdag: 14:00 uur

Momshaming op de werkvloer is nog altijd actueel. In deze masterclass geven we je inzicht in datgene waar andere (zwangere) moeders tegenaan lopen en laten je zien wat je kunt doen om momshaming op de werkvloer te doorbreken. Positief, zonder vingers te wijzen, maar juist vanuit verbinding.
Pijnbestrijding_bevalling

Pijnbehandelingen tijdens de bevalling

Spreker: Anesthesioloog
woensdag t/m zaterdag: 15:00 uur
donderdag&vrijdag: 19:30 uur

Het is logisch dat je angstig of onzeker bent over je bevalling. Als je zwanger bent, komen zowel positieve als minder positieve bevallingsverhalen op je af, online maar ook van ouders, vriendinnen en collega’s. De realiteit is, ieder lichaam is anders en iedereen gaat anders om met pijn. De anesthesioloog is de arts die gespecialiseerd is in pijnbehandelingen. Ontdek tijdens de masterclass ‘Pijnbehandelingen tijdens de bevalling’ wat er mogelijk is om zo prettig mogelijk te bevallen en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden.
Regelen_kind

Wat moet ik regelen als ik een kind krijg?

Spreker: Rijksoverheid
woensdag t/m zaterdag: 14:30 uur

Als je een kindje verwacht, moet er veel geregeld worden. Ook met de overheid. Daarnaast heb je ook recht op zaken als kinderbijslag en kraamzorg. In deze masterclass lichten we een aantal van deze regelzaken en rechten toe. Zo weet je waar je aan toe bent en ben je voorbereid op de komst van je kind.
Ritme_baby

Vind je ritme. Slaap lekker

Spreker: Slaapcoach Francien Mels
woensdag t/m zaterdag: 13:30 uur

Rust, ritme en regelmaat zijn belangrijk om lekker te slapen. Voor blijere dagen en fijnere nachten. In deze masterclass gaan we kijken hoe jij een ritme kunt vinden dat goed past bij jou en je baby.

Financieel klaar voor het ouderschap

Spreker: ABN AMRO
woensdag t/m zaterdag: 15:00 uur

Weet jij met welke kosten je te maken krijgt als je een kindje krijgt? Wat betekenen die kosten voor je portemonnee? Onze budgetcoaches vertellen je alles over de financiële kant van het krijgen van een kind. En misschien wil je geld opzij zetten voor je kind. Want voordat je het weet, gaat je kind niet meer naar het kinderdagverblijf, maar gaat hij of zij op kamers. Start daarom met vermogen opbouwen als je kind nog klein is. Zo bouw je een potje op om je kind later financieel te helpen. Onze expert vertelt graag meer over de mogelijkheden.

On adventure with dad

Spreker: Kenny Deuss
vrijdag 14:30 uur en 18:30 uur

Kenny Deuss is de trotse vader van Alix (3) en Aster (1). Op zijn Instagram-account @onadventurewithdad deelt hij wekelijks de foto’s die hij met zijn vriendin deelt als ze vraagt of de kindjes oké zijn. De foto’s laten Alix en Aster zien in allerlei absurde avonturen. Tijdens deze masterclass deelt Kenny zijn leukste foto’s, maar tegelijk kun je leren hoe de beste papa te worden voor je kindjes. "Geloof mij, ik ben al twee hele jaren papa. Ik weet waarover ik spreek!”
Babymassage

Het belang van babymassage

Spreker: Gabriela - Product Expert SKINHAPTICS
woensdag & donderdag, 12:00 uur
vrijdag & zaterdag, 15:30 uur


Babymassage is een unieke manier voor de ouders om te binden met hun kleintje. Toch bevatten veel massageoliën ingrediënten die direct allergenen kunnen veroorzaken of waarvan de effecten pas op langere termijn zichtbaar zijn. Tijdens deze workshop geven we je advies waar je op moet letten om het bindingsmomentje specialer te maken.

Waarom babydragen?

Spreker: Draagconsulente (Engelstalig)
donderdag: 14:30 uur
vrijdag: 14:00 uur
Duik met Stokke en een draagconsulente de wereld van het babydragen in. Van de voordelen tot de juiste wijze van dragen – niets blijft onbesproken!

Ergonomisch dragen

Spreker: Draagconsulente
woensdag & zaterdag, 14:00 uur
donderdag & vrijdag, 18:00 uur


In onze masterclass nemen we je mee in het ergonomisch dragen. We geven je informatie over hoe je veilig jouw kindje kan dragen. Dit doen we met voorbeelden, zo kan jij goed zien op welke manier het dragen veilig is. We verdiepen ons ook in het hechting proces met je kindje, waar het dragen perfect bij aansluit. Na de masterclass heb jij een mooie introductie over dragen, weet je wat ergonomisch dragen is, hoe je veilig kan dragen en weet je waar je onze consulenten kan vinden voor een consult.

Wasbare luiers, hoe dan?

Spreker: Marlien (Kaatje Katoen) en Jeffrey (HappyBear)
woensdag, 15:30 uur
donderdag & vrijdag, 19:00 uur
zaterdag, 12:00 uur


Één van de meest gestelde vragen over het gebruik van wasbare luiers is toch wel "Maar wat doe je met de poep?" In deze masterclass gaan we, HappyBear en Kaatje Katoen, uitgebreid in op die vraag, want het is veel simpeler dan je denkt.

Wat je vóór de bevalling wilt weten over de tijd ná de bevalling

Spreker: Kimberley Galenkamp, Blijkind
woensdag t/m zaterdag: 12:30 uur

 

Dit is dé masterclass die alle ouders hadden willen volgen vóór de geboorte van hun kindje. Door deze kennis ervaar je het ouderschap straks nog mooier, leuker en zelfverzekerder! Speciaal voor vrouwen die het moederschap vol liefde en vertrouwen in willen gaan. Kimberley Galenkamp, oprichter van Blijkind, is expert op het gebied van gedrag en emoties bij jonge kinderen. Met Blijkind helpt zij ouders om hun kindje beter te begrijpen én meer inzicht te krijgen in hunzelf. Je verlaat de Masterclass vol inzichten, concrete adviezen en energie waardoor je nóg meer zin hebt in het ouderschap.

Bobbi Eden over bevallen en een kind hebben

Spreker: Bobbi Eden
zaterdag: 12:00 uur

Wie Bevallen met Bobbi heeft gekeken, weet hoe fijn het is om Bobbi Eden aan je zijde te hebben tijdens je zwangerschap. Bobbi, zelf moeder en met veel kennis over bevallingen, zal wat gaan vertellen over haar ervaringen en na afloop kun je haar nieuwste zwangerschapsinvulboek ‘Hoera, baby onderweg!’ gesigneerd kopen.

Fashion for life: zo stijl je jouw zwangere buik!

Spreker: Kek Mama Hoofdredacteur Jannine Berkelaar
donderdag & vrijdag 13:00 uur en 19:00 uur

Van buikproof broeken tot zwangerschapstruien om in te wonen. Met de workshop van glossy Kek Mama x modemerk C&A style jij jouw belly helemaal on trend. Je bent zwanger en meer vrouw dan ooit. Je wil je comfortabel voelen en er tegelijkertijd mooi uitzien. Kek Mama Hoofdredacteur Jannine Berkelaar geeft samen met een stylist de beste tips om jouw buik te stylen met items die je ook na je zwangerschap nog kunt dragen.