Van placentacapsule tot kunstbaarmoeder - Amsterdam Baby Week en Negenmaandenbeurs 2020

maandag, 20 januari 2020

Naast shoppen voor hun babyuitzet gaan ouders (in spe) dit jaar op de 35ste editie van de Negenmaandenbeurs de dialoog aan met geboortezorgprofessionals. Zo gaat een ‘placenta-specialist’ in gesprek over capsules van moederkoek en stelt een seksuoloog een ‘orgasmic birth’ ter discussie. Ook de baby- en zorgprofessionals krijgen vanaf nu een ontmoetingsplek in RAI Amsterdam tijdens de Geboortezorg Vakdag op woensdag 26 februari. De befaamde kunstbaarmoeder van Prof. Dr. Guid Oei wordt tijdens deze dag toegelicht. Zowel de Negenmaandenbeurs als de Geboortezorg Vakdag maken onderdeel uit van Amsterdam Baby Week die wordt gehouden van 24 februari t/m 1 maart in RAI Amsterdam.

Cappucinoschuim van moedermelk?
In de ‘Dialogen Lounge’ op de Negenmaandenbeurs staan prikkelende onderwerpen op de agenda. Zorgprofessionals waaronder een seksuoloog, ‘placenta-specialist’ en lactatiekundige gaan de dialoog aan met consumenten over onder andere baren zonder stress tijdens een ‘orgasmic birth’, capsules van de eigen placenta en feiten en fabels over borstvoeding. Want kun je nu echt geen cappuccinoschuim maken van moedermelk? Ook kunnen bezoekers terecht bij een anesthesioloog die hen informeert over de nieuwe richtlijn Pijnbestrijding rondom de bevalling.

Kunstbaarmoeder voor extreem vroeggeboren baby’s
Tijdens de eerste editie van de Geboortezorg Vakdag op woensdag 26 februari, exclusief georganiseerd voor de geboortezorgprofessionals zoals verloskundigen, kraamverzorgenden, echoscopisten en gynaecologen, presenteert Prof. Dr. Guid Oei de kunstbaarmoeder. Het doel hiervan is extreem vroeggeboren baby’s (24-28 weken) meer overlevingskansen te bieden. Initiatiefnemer Oei werkt met 30 wetenschappers aan dit unieke project en verwacht de eerste extreem vroeggeboren baby over vijf jaar in een kunstbaarmoeder te kunnen behandelen. De 3D artist impression van de kunstbaarmoeder, te bezichtigen door de geboortezorgprofessional en pers, was één keer eerder te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Over Amsterdam Baby Week en de Negenmaandenbeurs
Amsterdam Baby Week is een nieuw kennisplatform van en voor de babybranche en hét moment in het jaar waarin alles draait om nieuw leven. Alle activiteiten op het gebied van zwangerschap en baby’s – zowel B2B als B2C – komen hier samen. De Negenmaandenbeurs, die hier onderdeel van is, vindt plaats van 26 februari t/m 1 maart 2020 in RAI Amsterdam.

De Negenmaandenbeurs biedt consumenten volop informatie en inspiratie; over verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer. De Negenmaandenbeurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag 27 en vrijdag 28 februari van 11.00 – 22.00 uur. Bezoekers aan de Negenmaandenbeurs bezoeken op dezelfde dag ook gratis de Huishoudbeurs en het Pasar Colours Festival. Tickets zijn t/m 25 februari met korting te koop voor €17,95 op negenmaandenbeurs.nl/tickets. Geïnteresseerde geboortezorgprofessionals kunnen voor meer informatie en tickets over de Geboortezorg Vakdag terecht op www.amsterdambabyweek.nl.