86% van bezoekers Negenmaandenbeurs vergeetachtig tijdens of na zwangerschap

woensdag, 21 februari 2018

Amsterdam, 20 februari 2018

86% van bezoekers Negenmaandenbeurs vergeetachtig tijdens of na zwangerschap
Van aardappelen ‘wiegen’ in de supermarkt tot ‘gestolen’ chocoladereep

Dat vergeetachtigheid als een rode draad door het (aanstaande) moederschap loopt, blijkt wel uit het onderzoek dat recent werd uitgevoerd onder Negenmaandenbeurs bezoekers. Naast dat bijna 9 op de 10 bezoekers aangeeft iedere week wel één keer iets te vergeten, vergeet 84% zelfs meer dan dat ze onthouden. Op de Negenmaandenbeurs, van woensdag 21 t/m zondag 25 februari in RAI Amsterdam, zijn de hormonen ook volop aanwezig. Ruim 50.000 bezoekers shoppen er hun hele babyuitzet bij elkaar en laten zich door experts klaarstomen voor het ouderschap.

Een opvallende gênante actie die een bezoeker noemt, is bijvoorbeeld het ‘wiegen’ van aardappelen in de supermarkt in de veronderstelling dat het de baby is. Een andere bezoeker bood na haar bevalling borstvoeding aan haar leidinggevende aan als oplossing voor een oogontsteking. Er is zelfs iemand in huilen uitgebarsten nadat haar chocoladereep was gestolen uit de koelkast (terwijl hij er gewoon nog lag).

Groter deskundig programma dan ooit
Opvallend in de programmering van de Negenmaandenbeurs dit jaar zijn de grote hoeveelheid informatieve sessies. Met de WerkZorgBerekenaar van WomenInc./Nibud weten (aanstaande) ouders wat een andere werk-zorgverdeling betekent voor hun financiële situatie. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zoomt in op de rechten en plichten van de ouder op het werk. Bovendien gaat Robeco in op sparen en beleggen voor het kind in de toekomst. Op woensdag 21 februari gaat Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met vaders in gesprek over het vaderschap, verlof en de verdeling van zorgtaken thuis.

DNA-test
Voor of na de geboorte een vaderschapstest doen om te controleren of het ongeboren kindje verwant is met de vermeende vader, is populair. Maar liefst 6% - 8% in Nederland blijkt namelijk niet de biologische vader te zijn van zijn kind*. Op de Negenmaandenbeurs kunnen (aanstaande) vaders of moeders bij vaderschapstest.nu hierover informatie inwinnen en een test aankopen. Daarmee wordt het taboe rondom de vaderschapstest bespreekbaar gemaakt.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2018
Van 21 t/m 25 februari 2018 vindt de Negenmaandenbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 22 en vrijdag 23 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Meer informatie: www.negenmaandenbeurs.nl.

*Bron: Vaderschapstest.nu