De winnaars van de Baby Innovation Awards 2018 zijn…

woensdag, 21 februari 2018

‘Meet the stars’ op de Negenmaandenbeurs

Zojuist heeft Kim Lian- van der Meij onder het thema ‘Meet the stars’ de Baby Innovation Awards voor 2018 uitgereikt op de Negenmaandenbeurs. Professionals en gebruikers bepalen jaarlijks in deze verkiezing welke nieuwe babyproducten in Nederland het meest innovatief zijn.

In feestelijke Oscar-style setting kregen de winnaars in 7 categorieën hun Award uitgereikt. Daarbij zijn diverse trends te signaleren volgens Carola Siksma-Ruiters, organisator van de Baby Innovation Awards, babytrendwatcher en hoofdredacteur van het vakblad BabyWereld: 'We zien steeds meer 'digi-baby'-producten op de markt verschijnen, er wordt steeds meer techniek gebruikt in babyproducten. Daarnaast lijkt de tijd nu rijp voor duurzame initiatieven. Voorheen werden groene producten gewaardeerd, maar bereikten maar moeizaam de mainstream markt. Dat tij lijkt nu definitief gekeerd. Een mooi voorbeeld: De winnaar van de Consumer Award is dit jaar ook de winnaar van de Green Award!'

De winnaars van de Baby Innovation Awards 2018 zijn:

Consumer Award én Green Award: Bambyo Baby Organic Star, Stoqk International

Luiers, vochtige doekjes en verzorgingsproducten zijn onder andere gemaakt van biologische grondstoffen. Er wordt op duurzame manier geproduceerd. De luiers zijn voor 70% biologisch afbreekbaar, de billendoekjes zelfs voor 100%. De vulling van de luiers bestaat uit bamboevezels, deze zijn zacht voor de huid, hebben een antibacteriële en antischimmelwerking en een uitstekende vochtopname. Alle Bambyo producten zijn internationaal gecertificeerd, proefdiervrij getest en zonder kinderarbeid tot stand gekomen.

Mobility Award: Maxi Cosi AxissFix Air, Dorel

De eerste autostoel ter wereld met geïntegreerde airbags. Deze zorgen voor essentiële bescherming van het hoofdje en nekje van het kind. I-Size veiligheid in combinatie met 360° rotatie maakt deze peuter-autostoel superveilig en handig. De AxissFix Air wordt geleverd met Isofix voor een gemakkelijke en veilige installatie in de auto. Geschikt voor achterwaarts reizen tot 87 cm (circa 2 jaar) en voorwaarts vervoer tot 105 cm (circa 4 jaar).

Travel & Safety Award: Onni Care, Mykko

Onni Care is een babyfoon met camera en unieke Child Development Tracker. Daarmee kunnen de groei en ontwikkelingen van het kind worden bijgehouden en met anderen worden gedeeld, zoals familie en kraamzorg. Uniek is ook het onbeperkt aantal aan te sluiten monitoren en de Europese encrypted veilige livestream-verbinding naar alle devices, waar ook ter wereld, waardoor deze zeer moeilijk te hacken is. De babyfoon werkt via iOS of Android besturingssysteem en via elke browser. Installeren gaat eenvoudig via een gratis app.

Care Award: Tuby Badcape, Invented4Kids

Iedere jonge ouder herkent het gehannes met een badcape na het badderen van de baby. Om de baby uit bad te halen en meteen warm in te wikkelen kom je handen tekort. In samenwerking met TU Delft-studente Karen Ratering ontwikkelde Invented4Kids een badcape met een met siliconen verzwaarde flap die je over de schouder hangt. Je wordt nu zelf niet nat en je hebt beide handen vrij om de baby na het bad snel en eenvoudig in te wikkelen. Gemaakt van zachte, biologische katoen.

Feeding Award: Haakaa borstkolf, Je Suis Baby

De enige kolf op de markt waarbij er zonder elektriciteit én zonder handmatig pompen borstvoeding afgekolfd kan worden. Een keer vacuüm zuigen volstaat, daarna doet de pomp zelf zijn werk. Gemaakt uit één stuk siliconen, dus gemakkelijk te reinigen en past in elke handtas. Deze kolf is ook een stuk prijsvriendelijker dan andere, duurdere handkolven. 100% milieuvriendelijk en veilig voor moeder en kind

Furniture & Decoration Award: Evolu ONE.80°, Childhome

Niets zo lastig als het verplaatsen van een stoel met een baby . Bovendien is het gevaarlijk. Daarom introduceert Childhome de laatste nieuwe Evolu ONE.80 met een 180°-draaifunctie. Deze draaifunctie maakt het mogelijk om een kindje eten te geven in drie verschillende posities zonder de volledige stoel te verplaatsen. Door aan het hendeltje te trekken, kan het kindje gemakkelijk in de volgende positie geklikt worden. De stoel kan 90° met de klok meedraaien en 90° tegen de klok in terwijl het kindje aan tafel zit.

Toys & Gifts Award: Trybike Steel 2-in-1 loopfiets, Co & Co

Trybike steel is de eerste metalen loopfiets die kan worden uitgebreid met een derde wiel. Het derde wiel kun je op verschillende lengtes en hoogtes monteren via de control disk. Met de driewieler kan het kind loop- en rijvaardigheden ontwikkelen. Voor de balans op twee wielen haal je het derde wiel eraf. Met de unieke voetensteun leren ze nog beter balanceren. Het derde wiel in combinatie met de voetensteun en het metalen, in lengte en hoogte verstelbare frame, zijn uniek.

Over de verkiezing

De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad Babywereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. In november heeft de vakjury van experts en redacties de meest innovatieve babyproducten genomineerd. De Mamajurydag, in samenwerking met de Negenmaandenbeurs, vond plaats in januari. Moeders bekeken op deze dag alle genomineerde producten live, en brachten in elke categorie een stem uit. Zij hadden ook een speciale Award te vergeven: De Consumer Award. Online kon er van december tot februari door consumenten gestemd worden. De uitslag van de vakjury, online stemmers en bezoekers van de Mamajurydag bepaalden samen de zeven gelukkige winnaars.

Nieuwsgierig naar de winnende producten? Ze zijn van 21 tot en met 25 februari 2018 – samen met alle andere genomineerde producten – te bewonderen op de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.babyinnovationaward.nl