Zwanger_Lente
Zwanger

De voordelen van zwanger zijn in de lente

donderdag, 30 maart 2023

Het is lente! En dat betekent dat de dagen langer worden, de zon gaat schijnen en de vogeltjes gaan weer fluiten. Zwanger zijn in de lente is dan ook een groot feestje. En hoewel je het natuurlijk niet kan plannen, mag je van geluk spreken als je een lente baby mag ontvangen. Hieronder hebben wij de voordelen op een rijtje gezet.

Iedereen is vrolijker

Nu eindelijk dat koude natte weer de deur uit is en het zonnetje zich weer als vanouds laat zien, merk je dat iedereen om je heen vrolijker is. Niet alleen jij straalt met je bolle buikje in het zonnetje, ook de mensen om je heen genieten er van.En hoe lekker is het om straks met je baby in de kinderwagen ommetjes te kunnen maken zonder dikke kleding of paraplu’s

Weg met al die winterjassen

Hoewel we heel blij zijn dat ze bestaan, zijn we stiekem allemaal erg blij wanneer de dikke jassen, sjaals en mutsen weer de kast in mogen. Op naar vrolijke bloesjes en losse lente jasjes.

Lekker lang licht

De dagen worden langer en het blijft buiten langer licht. Zo heb je meer tijd voor die laatste babyklusjes! En in de avond met een dekentje en kop thee in de tuin van het avondzonnetje genieten, is natuurlijk ook niet verkeerd.

Ideaal weertje

Het is niet té koud maar ook zeker niet té heet! Zo zit je niet te bibberen in de kou maar breekt het zweet je ook nog niet uit wanneer je ook maar even wat wilt doen. Daarnaast is de kans dat je vocht vasthoudt iets lager. Dit is vooral een bekend zomer probleem. De lente heeft dan dus echt het beste weer om zwanger te zijn!

Minder kans op een postnatale depressie

Helaas zit niet iedere moeder na haar bevalling op de grote roze wolk. Sommige vrouwen krijgen last van een postnatale depressie. Goed nieuws voor de lente mama’s, onderzoek laat zien dat je immers minder kans hebt op een postnatale depressie wanneer het lente is.

Verjaardag in de zon

Als je even geluk hebt, vier jij straks de verjaardagen van je kleintje in het lente zonnetje! Al het bezoek de tuin in en de slingers in de boom. Taart en limonade erbij en het is een geslaagd feestje!

Lees ook:

Arabische namen voor jongens en meisjes
Zwangerschapssymptomen herkennen