Zwanger

Top 5 handige sites voor ouders in spe

maandag, 12 april 2021

Welke handige sites moet je bezocht hebben als je een kindje krijgt? Wat moet je weten? Voor Werkende Ouders helpt je graag met wat praktische tips. Dit is hun top 5!

1. De rijksoverheid heeft een checklist gemaakt ‘Ik krijg een kind, wat moet ik doen?’ Super handig. Je hoeft alleen maar een paar vragen in te vullen en je krijgt een mooi overzicht.

2. Op de verlofregelaar.nl krijg je meer informatie over alle verlofregelingen die er zijn. Van geboorteverlof voor je partner tot kortdurend zorgverlof voor als je kind een keer ziek is.

3. Een kind krijgen heeft veel invloed op je financiële zaken. Ga je minder werken? Dan heeft dat niet alleen invloed op je salarisstrookje, maar ook op je pensioen. Op wijzeringeldzaken.nl vind je veel praktische informatie en tools. Ook bij het Nibud.nl vind je goede betrouwbare informatie.

4. Op deverloskundige.nl vind je veel informatie voor jou over je zwangerschap. Na de bevalling kan je terecht op groeigids.nl voor belangrijke informatie over je kind.

5. Speciaal voor aanstaand ouders maakte Voor Werkende Ouders het gratis 'Hoera, zwanger' ebook. Het staat boordevol tips en trics van ouders voor ouders.

Op de website vind je nog meer checklists en tips zoals de checklist ouderschapsplan, een financiële to-do lijst of de checklist Hoe kies je kinderopvang?

Ook leuk om te lezen:

- Vader wil vaderen.