Musthaves

Op pad met je baby, wat neem je (allemaal) mee?

donderdag, 5 september 2019

Met kleine kinderen voel je je soms net een pakezel. Je sjouwt van alles mee om je kindje tevreden te houden. Van een kinderwagen tot een luiertas en van een draagdoek tot een reiswieg.

Daarom dit fijne lijstje met handige spullen en tips voor onderweg.

Luiertas

Een luiertas is een van de belangrijkste spullen die je meeneemt als je de deur uit gaat. Een opberger voor alle nodige spulletjes moet wel genoeg ruimte en vakjes bevatten. Kies je voor een schoudertas of past een rugzak misschien beter bij jou? Zorg er in ieder geval voor dat hij comfortabel is en dat hij ook aan de kinderwagen kan hangen. Let hierbij op de grote van de tas zodat hij niet op de grond hangt of te breed is voor de haakjes.

Een luiertas bevat vele essentiële spullen wanneer je onderweg bent, daarom een kleine checklist met handige producten om mee te nemen:

- luiers
- billen- en snoetendoekjes
- oprolbaar verschoonmatje
- wegwerpzakje (voor vieze kleding of luiers)
- spuugdoekje
- kledingsetje
- dekentje of hydrofiele doek
- speen/speenketting
- zonnebrandcreme bij mooi weer
- eten en/of drinken, afhankelijk van leeftijd/gebruik bijvoorbeeld flesje + melkpoeder, babyvoeding (vergeet geen lepel), babykoekjes of wat fruit
- knuffeltje/speeltje

Draagdoek

Een babydrager kan ideaal zijn als je de deur uitgaat. Door je kindje op je te dragen houd je je handen vrij. Een voorbeeld van een fijne compacte babydrager is de Mini Sling van Minimonkey, deze weegt maar 175 gr. Dat is ongeveer even veel als een mobiele telefoon. Hierdoor is hij super compact en makkelijk op te bergen. Hij is geschikt voor baby’s en voor peuters en zorgt voor een goede ergonomische houding. Daarnaast is hij ook nog eens waterdicht! Ideaal voor het spontane Nederlandse weer.

Meeneembaar kinderzitje

Zit je kindje nog niet zo stabiel of rent hij liever rond tijdens het eten. Neem dan een meeneembaar kinderzitje mee, met handige “tuigjes” kan je in een handomdraai van elke stoel een kinderzitje maken. De MiniChair van Minimonkey is er in zeven kleuren en kan binnen 1 minuut op alle stoelen worden bevestigd. Hij is super licht en rolt makkelijk op. Zo stop je hem na gebruik zo terug in je tas.

Met al deze spulletjes kan je straks zorgeloos de deur uit en volop genieten van je gezin!