Voeding

Verklein de kans op een voedselallergie bij jouw baby

woensdag, 8 juni 2022
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je de kans op een pinda- en ei-allergie met 80% verkleint door pinda en ei vroeg en vaak aan je baby te geven. 

Vroeg

Voor alle baby’s is het advies van het consultatiebureau en het Voedingscentrum, geef pinda en ei voor de leeftijd van 8 maanden.* Voor baby’s met een allergische aanleg (eczeem, allergisch voor een ander allergeen of voedselallergie in het gezin), is het advies begin voor de leeftijd van 6 maanden.** Doe de test om te kijken in hoeveel stappen jij voor het eerst pinda moet geven aan jouw baby.

Om stapsgewijs voor het eerst pinda aan je baby te geven hebben we mijn eerste pinda in 3 en 6 stappen ontwikkeld. Hiermee kijk je of je baby reageert op het eten van 100% pindameel dat we exact voor jou hebben afgemeten. De inhoud van onze zakjes/capsules roer je eenvoudig door het hapje van je baby. Daarnaast is het eiwitgehalte hoog, waardoor je minder grote hoeveelheden aan je baby hoeft te geven.

Vaak

Nadat er met onze mijn eerste pinda in 3 of 6 stappen is gebleken dat je baby niet reageert bij het eten van de laatste stap, is het belangrijk om wekelijks pinda te blijven geven. Onze mijn eerste pinda Opvolgkit maakt het gemakkelijk om de opvolgende 6 maanden pinda(meel) met een maatschepje toe te voegen aan het hapje van je baby.

Koop nu met Negenmaandenbeurs korting

Omdat we alle ouders en hun baby’s willen helpen bieden we je nu de mogelijkheid om onze producten met 35% korting te kopen. Gebruik de kortingscode: Negenmaandenbeurs tot 11 juli in onze webshop.

10% van onze opbrengsten reserveren we voor ouders die wat minder te besteden hebben. Zo krijgt niet alleen jouw baby, maar ook een andere baby een kans krijgt op een gezonde en gelukkige start!

*Tot de leeftijd van 6 maanden is borstvoeding de belangrijkste voeding en zijn de eerste hapjes uitsluitend bedoeld als extra moment tussen de borst- en flesvoeding in. Overleg voor je begint altijd met het consultatiebureau.

**Als je baby de diagnose pinda of notenallergie heeft gekregen of je vermoedt een allergie dan kan je onze producten niet aan hem of haar geven zonder overleg te hebben gehad met de behandelend arts of het consultatiebureau.