Musthaves

Zo vind je hét perfecte geboortekaartje

donderdag, 14 maart 2019

Wanneer je baby geboren wordt, maak je dat graag aan iedereen kenbaar. De meeste kersverse ouders doen dit met een geboortekaartje. Maar er zijn er zoveel: hoe vind je hét geboortekaartje voor jouw wondertje? Deze tips helpen je op weg!

Psst, lees ook ons stappenplan voor geboortekaartje en leuke tips voor webshops

Bekijk geboortekaartjes al tijdens je zwangerschap

Je verzendt het kaartje pas als je baby geboren is, maar het is handig als je van tevoren weet welk kaartje je wil versturen. In je kraamweek heb je meestal wel iets anders aan je hoofd dan een geboortekaartje kiezen. Kies dus al tijdens je zwangerschap welk geboortekaartje jullie willen versturen.

Kijk eerst globaal

Bezoek een paar verschillende websites met geboortekaartjes en laat je ogen langs de vele kaartjes glijden. Zijn er bepaalde kaartjes die bij jou meteen in het oog springen of die je direct leuk vindt? Bekijk of je overeenkomsten ziet tussen de kaartjes die je aanspreken. Hebben ze een bepaald thema, specifieke kleuren, afwijkende vormen of hebben ze allemaal een foto? Dit kan je helpen om je selectie straks kleiner te maken.

Kant-en-klaar of persoonlijk ontworpen

Een volgende vraag waar je over na kan denken, is of je een kant-en-klaar geboortekaartje wil, zelf iets wil ontwerpen of het wil laten ontwerpen. Veel kant-en-klare geboortekaartjes kan je gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Ben je handig met photoshop? Dan wil je het geboortekaartje misschien helemaal zelf ontwerpen. Heb je hele specifieke wensen, maar ben je geen photoshop-held? Dan is een geboortekaartje laten ontwerpen door een grafisch bureau een optie.

Budget

Bepaal van tevoren je budget voor de geboortekaartjes. Hoeveel mensen wil je een kaartje sturen en hoeveel mag een kaartje dan per stuk kosten? Houd ook rekening met de kosten voor de envelop en postzegel(s). Ook hiermee kan je het grote aanbod geboortekaartjes kleiner maken. Het is zonde als je hét perfecte kaartje hebt gevonden, maar blijkt dat deze ver buiten je budget ligt.

Bestel wat extra kaartjes

Als je iemand vergeten bent, heb je altijd wat extra kaartjes achter de hand. En je wil natuurlijk een paar kaartjes voor jezelf. Dit perfecte kaartje moet in de boeken!

Ook leuk om te lezen:

- 8x de leukste activiteiten voor de babyshower

- de 9 meest bijzondere momenten van je zwangerschap