Mamablogger

Wordt het een jongen of een meisje?

vrijdag, 14 september 2018

Yeaaahhh zwanger! De eerste termijnecho heb je waarschijnlijk al achter de rug en de eerst volgende echo wordt de twintig-weken-echo. De belangrijkste vraag is natuurlijk of alles goed is met de baby en daar is deze echo ook helemaal voor bedoeld. Maar vaak wordt, als jullie het ook willen weten, ook naar het geslacht van de baby gekeken. Dus je kan vast gaan nadenken of je dit wel of niet wil weten ;-)! En mocht je echt onwijs nieuwsgierig zijn en niet tot de twintig weken willen wachten. Je kan natuurlijk ook nog eerder een geslachtbepaling doen en lekker koekeloeren naar de baby. En voor de mensen met wat meer geduld, wachten tot de geboorte is natuurlijk ook enorm leuk!

Waarom ik dit wel wilde weten?

Omdat ik de meest nieuwsgierige en ongeduldige persoon ben op de hele wereld. Ik heb altijd al geroepen dat ik het meteen zou willen weten! En met meteen bedoel ik dan ook echt meteen haha. En dus niet ‘’pas’’ met de twintig-weken-echo. Bij Mees hebben we met 14,5 weken de geslachtsbepaling laten doen en bij Vive met 13,5 week. Jup, zo nieuwsgierig ben ik. Bang dat ze het niet goed zouden zien? Mwahh niet echt, denk dat ze dat tegenwoordig wel goed kunnen zien.. Gelukkig daarna nog heel veel echo’s gehad bij allebei dus na zeven keer weet je het wel echt zeker ;-).

Gender reveal

En wat dan ook leuk en hip is is de gender reveal! Een klein feestje om bekend te maken of jullie in verwachting zijn van een zoon of dochter. Hier ging dat beide keren met taart. Omdat ik graag om welke reden dan ook taart eet! Dus hoe leuk is het om familie en vrienden onverwachts uit te nodigen (helemaal niets te zeggen) en opeens taart en champagne tevoorschijn te toveren?! Super leuk toch. Niemand (oke bijna niemand) wist dat wij een echo hadden, familie uitgenodigd en hupakkee taart aansnijden. Zo leuk!

Wat ook nog wel meespeelde is dat ik graag goed voorbereid ben, een naam, een geboortekaartje, de kamer, het geboortepakje en zo kan ik nog heeeeel lang doorgaan. En ik weet dat het ook dubbel gedaan kan worden en je toch zeker niet alles roze of blauw doet.. maar dit is voor mij een stukje extra voorpret!

Wat me trouwens echt nog het allerleukste lijkt is dat ik het zelf ook echt niet zou weten! Dat je een briefje meekrijgt met het geslacht, dit bijvoorbeeld bij de bakker inlevert en je het ook pas op dat moment ziet. Maar helaas, kan ik niet...

Waarom zou je het niet willen weten?

Kan ik me ook heus wel wat bij voorstellen maar heb dit heb ik ook even bij wat vriendinnetjes nagevraagd die het niet wilde weten. De meeste genoemde reden is dat het dan echt echt een verrassing is! Je je negen maanden lang af kan vragen of je een zoon of dochter krijgt en dan zo kan uitkijken naar dat moment! En wat is er nou leuker dan een een kersverse papa die tegen de kersverse mama zegt, we hebben een zoon/dochter gekregen! Dat de ontlading dan zo groot is na negen maanden en dat is het (extra) wachten meer dan waard!

Wat ook wordt gezegd is dat ze het ook fout kunnen hebben tijdens de echo. En het gebeurt heel af en toe nog wel eens.. je zal maar alles voor het ene geslacht hebben gekocht en het wordt toch het andere geslacht. En helemaal ‘’rot’’ wanneer dit tijdens de twintig-weken-echo gebeurt en je daarna geen verdere echo’s meer hebt. Dan ben je denk ik wel een beetje – heel erg – verrast bij de geboorte.

Toch leuk als iedereeeeen wel denkt te weten of je een jongen of meisje gaat krijgen. Want hoeveel mensen zien dit wel niet aan je haha?! Oh je bent veel misselijk, meisje! Je draagt je buik naar voren, jongen! En al die mensen moeten dus ook nog even in spanning wachten!

Dubbele voorpret en na-pret, je mag alles twee keer bedenken. Twee namen, twee geboortekaartjes, misschien schaf je wel twee geboortepakjes aan. Maar sowieso dat je na de geboorte nog net wat meer kan shoppen. En nu minder uniseks maar wat gerichter kan gaan winkelen!

Al met al is voor alles wat te zeggen en mag iedereen het natuurlijk helemaal zelf weten. Want is de verrassing na negen maanden groter  dan wanneer je dit eerder weet? En is het niet veel leuker om je gewoon eens echt te laten verrassen aangezien je al achter heel veel dingen kan komen? Maar éen ding is zeker: het is al de allergrootste verrassing in je leven op zwanger te mogen zijn! Echt!

Dus, ik ben benieuwd, willen/wilden jullie weten wat het geslacht is? Waarom wel/niet?

Mochten jullie nog meer weer lezen en of zien? Neem dan gerust een kijkje op www.alleenmaarliefs.nl of op mijn instagram.

Lees ook:

- Mama Lianne blogt voor de Negenmaandenbeurs