Event

Winnaars Baby Innovation Award 2021 bekend

donderdag, 10 juni 2021

Zwangerschap en ouderschap in deze tijd met beperkingen vraagt om aanpassingen van jonge ouders. Onderstaande winnende producten zijn mooie voorbeelden om het leven met een kleintje een stukje makkelijker en aangenamer te maken.

Het was een uitdaging om de jurydagen en uitreiking van de awards met inachtneming van de coronamaatregelen te organiseren, maar: het is gelukt. Vandaag werden via een livestream uit RAI-studio onderstaande winnaars bekendgemaakt:

Mobility: Joolz Aer buggy met wieg
De Joolz Aer met wieg is compact en klapt heel uniek, in enkele seconden, met één hand en inclusief reiswieg in tot een compact pakketje van maar 8 kg.

Travel & Safety: Stardust campingbed, Bugaboo
Gemaakt met luchtvaarttechnologie, ultralicht en razendsnel in en uit te vouwen. Met geïntegreerd matrasje en een hoger inritsbaar inzetdeel voor allerkleinsten.

Feeding: Elvie borstkolf - TEVENS WINNAAR DESIGN AWARD
Muisstille en 100% draagbare borstkolf om overal en op elk moment discreet en handsfree te kunnen kolven. Met de app kan het melkvolume en het pompverloop per borst in 'realtime' worden gevolgd.

Care: Oyo smart monitor + camera, Aerosleep
Deze monitor registreert o.a. ademhalingsbewegingen, temperatuur en positie van de baby door clip aan luier of buikband te bevestigen. Ouders krijgen direct een melding als er wat aan de hand is.

Furniture & Decorations: CozyCott meegroeibed en stapelbed
Ontworpen door 2 vaders met ruimtegebrek. Met de verschillende ombouwmogelijkheden verander je het stapelbed eenvoudig van een ledikant, commode en peuterbedje in een peuter/kleuter stapelbed. Geschikt voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Toys & Gifts: Timio Player, Babymatters
TIMIO is een interactieve en educatieve audio- en muziekspeler voor kinderen en maakt alleen gebruik van geluid en LED-lichtjes, geen scherm of bewegende beelden. Hierdoor leren kinderen aandachtig luisteren en het is ook gezonder voor de ogen.

Categorie Green: Belly Button kinderwagen, Hartan
Gemaakt van 100% recyclebare materialen, de buitenstof en accessoires zijn gemaakt van 100% PES garens, de binnenstof is 100% biologisch katoen. Transparant productieproces met goede arbeidsomstandigheden, de fabriek wordt verlicht met LED en de elektriciteit wordt opgewekt uit lokale waterkracht. Uniek zijn ook de duwstang en de hoes met antibacteriële werking.

Consumer Award: doomoo seat 'n swing
Binnen 2 seconden maak je van deze wip/loungestoel een schommelstoel. Met afneembaar verkleinnestje en veiligheidsgordel. Tot in de kindertijd te gebruiken als poef.

Over de verkiezing
De Baby Innovation Award is een jaarlijks terugkerende verkiezing, georganiseerd door vakmedium BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. De scores van de vakjury en de score van de Mamajury-dag bepalen de uitslag van de categorieprijzen. De scores van de Mamajury-dag en online stemmers bepalen de winnaar van de Consumer Award.

- Alle producten zijn live te zien op de Negenmaandenbeurs van 16 tot en met 19 februari 2022 in RAI Amsterdam.
- Uitreiking gemist of terugkijken? Bekijk de video en alle winnaars met hun producten op deze pagina:www.negenmaandenbeurs.nl/babyinnovationaward