Waarom je pasgeboren kindje dragen? Nou daarom!

Waarom je pasgeboren kindje dragen? Nou daarom!

 

Overal in de wereld worden kinderen gedragen. Behalve dat dragen heel praktisch, is het ook de natuurlijke behoefte van baby’s.

Ze zijn nog zo klein en kwetsbaar en voelen zich alleen veilig, dichtbij papa of mama, dit wordt ook wel “huidhonger” genoemd. Een baby, die zich niet veilig voelt, pijn of honger heeft zal gaan huilen. Een baby die regelmatig gedragen wordt, zal minder huilen en is veel relaxter. Maar wat nou met het huishouden, je andere kindje, de krampjes, hoe moet dat dan?! Een draagdoek of draagzak biedt uitkomst!  Met een baby in de drager kun je gewoon licht huishoudelijke klusjes doen, de hond uitlaten, boodschappen doen met een winkelwagen, een strandwandeling maken, en nog veel meer!

De wereld ontdekken vanuit het beste plekje

Behalve praktisch is het ook goed voor de ontwikkeling van je baby. Een baby voelt zich veilig en geliefd zo dicht tegen papa of mama aan en kan zo de wereld ontdekken vanuit het beste plekje. Je baby heeft voldoende zicht en kan lekker tegen je aan gaan liggen, als het allemaal te veel wordt. Dragen is heerlijk, als je ergonomisch draagt. Met ergonomisch dragen bedoelen we dat je baby’s buik tegen jouw buik zit en de benen in de hurk-spreidhouding. De doek of drager ondersteunt van knieholte-naar-,  respecteert de natuurlijke bolling van de rug en het hoofdje is ondersteund.

In de ergonomische houding is je baby mooi ondersteund en hangt het gewicht niet aan de degene die draagt. Draag je baby liever niet met het gezichtje naar voren, je baby kan zich niet afwenden voor alle prikkels en de bovenbeschreven houding is lastig te evenaren.

Het dragen van een baby is voor iedere ouder mogelijk

Een bedrijf dat ergonomische dragers maakt is HOPPEDIZ®, een klein familiebedrijf, ontstaan uit liefde en passie voor het dragen van (eigen) kinderen. Hun doel is, om dragen voor iedere ouder mogelijk te maken. HOPPEDIZ® maakt hoogkwalitatieve producten, die prettig aanvoelen, eenvoudig in gebruik en ook nog familie-vriendelijk geprijsd zijn. HOPPEDIZ® ontwikkelt, maakt en produceert producten, omdat zij soms “iets” missen, wat nog niet verkocht wordt.

Een mooi voorbeeld is de BONDOLINO® Plus. Ontwikkelt als aanvulling op de draagdoek. De BONDOLINO®Plus is een ergonomische draagzak zonder gespen. Hierdoor is het mogelijk, dat ouders snel kunnen wisselen, zonder de draagzak iedere keer opnieuw af te moeten stellen. De heupband is stevig en breed en te sluiten door klittenband. Met de optionele verlenger past de BONDOLINO®Plus ook bij een heupomtrek van 130cm. De schouderbanden span je aan en sluit deze heel eenvoudig met een platte knoop.

Door een geïntegreerde verkleinmogelijkheid is de BONDOLINO®Plus zo klein af te stellen, dat zelfs een hele kleine baby al fijn en ondersteund zit. Met de verbreders is de BONDOLINO®Plus tot in de peutertijd te gebruiken.

Meer informatie vind je op de website van HoppedizDeel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »