Zaterdag 14 mei 2022

Onderstaand vind je het programma voor de Negenmaandenbeurs van zaterdag 14 mei. Naast deze programmaonderdelen zijn er nog tal van activiteiten die gedurende de hele dag zijn te bezoeken zoals het bakfietsparcours, de echostand en een verschoningsruimte. Deze vind je hier. In het Mattie Café kun je verschillende workshops en lezingen bijwonen en kun je speeddaten met deskundigen. Het programma van zaterdag 14 mei van het Mattie Café vind je via deze link.

11:30 - 20:00 uur

Workshops & Speeddaten met deskundigen

Locatie: Mattie Café
In het Mattie Café kun je verschillende workshops en lezingen bijwonen en kun je speeddaten met deskundigen. Het Mattie Café is een samenwerking van de Negenmaandenbeurs met Mattie Click.
Bekijk hier het programma van zaterdag 14 mei.

11:30 - 12:00 uur

Masterclass: De Oudertelefoon - Zeg het gewoon

Locatie: Stand 8.523
Spreker
: De Oudertelefoon
Waarschijnlijk verheug je je enorm op het aanstaande ouderschap. Maar als je eerlijk bent, heb je ook best wat vragen. En twijfels. En zorgen. Eigenlijk is er veel meer aan de horizon dan enkel roze wolken. Je bent hierin niet de enige, en ook zeker niet alleen. De Oudertelefoon ondersteunt je de komende 18 jaar gratis en anoniem bij alles dat komt kijken bij opvoeden en ouderschap. Vandaag beginnen we alvast met een eerste kennismaking. We geven je ook meteen de mogelijkheid even je hart te luchten om daarna weer met een frisse blik naar buiten te stappen.

12:00 -12:30 uur

Masterclass: Veilig vervoer in de auto

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Expert autostoelen
Ook in de auto wil je de veiligste omgeving voor je kind! Ben je op zoek naar de geschikte autostoel en zie je door de bomen het bos niet meer? Kom dan zeker even luisteren naar deze masterclass. Het designteam van BeSafe geeft je alle info die je nodig hebt.

13:00 - 13:30 uur

Masterclass: Een vliegende start van de borstvoeding

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Lactatiekundige
Een baby aan de borst voeden gaat meestal vanzelf. Maar net als met fietsen, kun je jouw kindje wel een handje helpen. We leren je 3 simpele trucs zodat jullie samen een vliegende start hebben: doorgeschoven bakerhouding, Nipple Flip en Borstcompressie.

13:00 - 13:30 uur

Podium: De geheime wereld van de tandenfee

Locatie: Foodtruck festival
Spreker: Mikki de Goede
Vraag jij je wel eens af waar tandenfeeën vandaan komen? Reis mee op magisch avontuur en ontdek de geheime wereld van de tandenfee

13:30 - 14:00 uur

Podium: Op de foto met Nijntje

Locatie: Foodtruck festival
Ga gezellig op de foto met het beroemdste konijn van Nederland!

13:30 - 14:00 uur

Podium: Op de foto met Nijntje

Locatie: Foodtruck festival
Ga gezellig op de foto met het beroemdste konijn van Nederland!

14:00 - 14:30 uur

Masterclass: De eerste 100 dagen met je baby

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Gina Tiemessen en Yolanda Roos
Iedere ouder wil het beste voor zijn baby. Maar hoe doe je dat dan precies? Onze jarenlange ervaring, als jeugdverpleegkundigen, willen wij graag delen. Hier vind je tips en informatie over wat je baby nodig heeft en een hart onder de riem voor het vertrouwen in jezelf als ouder.

14:30 - 15:00 uur

Masterclass: Hypnobirthing nieuwe stijl

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Esther George
Tijdens de Masterclass zal verloskundige & cursusleidster Esther vertellen wat er allemaal aan bod komt tijdens de zwangerschapscursus Hypnobirthing nieuwe stijl en waarom zwangeren, partners, verloskundigen en gynaecologen zo enthousiast zijn en deze cursus aanraden. Als je geen zin hebt in of tijd hebt voor een cursus maar je toch goed wil voorbereiden, kun je ook het boek kopen, dat tijdens de Masterclass gelanceerd wordt!

14:00 - 14:30

Podium: Illie Billie gaat tuinieren

Locatie: Foodtruck festival
Spreker: Jessica Mendels #Moedermeteenmissie
In het tweede boek van illie billie dat in 2021 gelanceerd wordt, zien we hoe illie billie aan de slag gaat in de moestuin van haar vriendinnetje Keesie Beesie. Keesie Beesie laat zien hoe je zaadjes plant, hoe ze uitgroeien tot verschillende groenten, fruit en kruiden.Illie Billie gaat met de oogst aan de slag om te laten zien en proeven wat je daar allemaal van kan maken.

15:00 - 15:30

Uitreiking Consumer Award Baby Innovation Award

Locatie: 8.236
Spreker: TBA

15:00 - 15:30

Masterclass: Hoe leer je je kind praten?

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Jente Timmer
Kunnen kinderen al horen wat je zegt in de buik? Wij spreken thuis allebei een andere taal: hoe pakken we dat aan? Voorlezen aan baby's, kan dat wel? Moet ik mijn kind corrigeren? In de masterclass krijg je een antwoord op deze en nog veel meer vragen!

15:00 - 15:30

Podium: Het belang van voorlezen

Locatie: Foodtruck festival
Spreker: Annemarie Bon
Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. En het verhoogt de concentratie. Kinderboekenschrijver Annemarie Bon schrijft voor alle leeftijden. Zij heeft minstens 150 kinderboeken op haar naam staan. Bekend zijn onder andere de boeken van Haas (Worteltjestaart), de tientallen AVI-boekjes, waaronder de serie met Stoere Steffie en zelfleessprookjes. Annemarie gaat in op het belang van voorlezen en geeft tips aan ouders hoe je de taalontwikkeling van je kind kunt verbeteren. En natuurlijk leest ze een verhaal voor, dat ze schreef voor het project Vakantielezen.

15:30 - 16:00 uur

Podium: Kim-Lian zingt uit Dierendorpje!

Locatie: Foodtruck festival
Spreker: Kim Lian
Kim-Lian & Gitte Spee zingen, lezen voor en tekenen uit Dierendorpje. De verhalen en liedjes uit de Dierendorpjeboeken komen tot leven.

15:30 - 16:00 uur

Masterclass: Duurzaam verschonen

Locatie: Stand 8.523
Wist je dat een kindje gemiddeld ruim 5000 wegwerpluiers gebruikt? Als je wasbare luiers gebruikt, bespaar je geld, afval, tijd en zelfs water! Ontdek het gemak en de vele voordelen van wasbare luiers in onze masterclass duurzaam verschonen.

16:00 - 16:30 uur

Masterclass: Medische pijnbehandeling rondom de bevalling

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Anesthesioloog
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Straks nog even door de bevalling heen en dan kun je eindelijk je baby in je armen sluiten. Hoewel…die bevalling. Als de pijn te heftig wordt is dat nog wel even door de zure appel bijten, of niet? Ontdek tijdens de masterclass Pijnbehandelingen tijdens de bevalling wat er mogelijk is om zo prettig mogelijk te bevallen en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Misschien is die appel dan toch niet zo zuur…

16:30 - 17:00 uur

Masterclass: Echo's van je baby

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Gynaecoloog uit het Amsterdam UMC

Stel al je vragen over je zwangerschap, echo’s en bevallen aan deze expert! Tijdens deze interactieve masterclass door een gynaecoloog uit het Amsterdam UMC kan je al je vragen stellen aan deze expert. Over zwangerschap, echoscopie, pijnstillen en bevallen. Ook voor andere bijzondere vragen maken zij tijd.

17:00 - 17:30 uur

Masterclass: Het hoe, wat en waarom van goed speelgoed

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Mark Ligteringen
Als kersverse ouder komen er veel nieuwe dingen op je af. Je bent elke dag druk met verschonen, voeden, werk en nog een beetje aandacht voor jezelf. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je kleine wonder zich goed ontwikkeld. Maar hoe dan? Met welke materialen? Waar moet ik op letten? Op deze vragen probeert Mark Ligteringen antwoord te geven in deze sessie. Mark is oprichter van Finn’s Toy Box en speelgoedwinkel Planet Happy. Op het einde gaat hij graag in gesprek over persoonlijke vraagstukken betreffende ontwikkelingsgericht spelmateriaal.