Donderdag 12 mei 2022

Onderstaand vind je het programma voor de Negenmaandenbeurs van donderdag 12 mei. Naast deze programmaonderdelen zijn er nog tal van activiteiten die gedurende de hele dag zijn te bezoeken zoals het bakfietsparcours, de echostand en een verschoningsruimte. Deze vind je hier. In het Mattie Café kun je verschillende workshops en lezingen bijwonen en kun je speeddaten met deskundigen. Het programma van donderdag 12 mei van het Mattie Café vind je via deze link.

11:30 - 20:00

Workshops & Speeddaten met deskundigen

Locatie: Mattie Café
In het Mattie Café kun je verschillende workshops en lezingen bijwonen en kun je speeddaten met deskundigen. Het Mattie Café is een samenwerking van de Negenmaandenbeurs met Mattie Click.
Bekijk hier het programma van donderdag 12 mei.

11:30 - 12:00 uur

Masterclass: De Oudertelefoon - Zeg het gewoon

Locatie:Stand 8.523
Spreker
: De Oudertelefoon
Waarschijnlijk verheug je je enorm op het aanstaande ouderschap. Maar als je eerlijk bent, heb je ook best wat vragen. En twijfels. En zorgen. Eigenlijk is er veel meer aan de horizon dan enkel roze wolken. Je bent hierin niet de enige, en ook zeker niet alleen. De Oudertelefoon ondersteunt je de komende 18 jaar gratis en anoniem bij alles dat komt kijken bij opvoeden en ouderschap. Vandaag beginnen we alvast met een eerste kennismaking. We geven je ook meteen de mogelijkheid even je hart te luchten om daarna weer met een frisse blik naar buiten te stappen.

12:00 - 12:30 uur

Masterclass: Veilig vervoer in de auto

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Expert autostoelen
Ook in de auto wil je de veiligste omgeving voor je kind! Ben je op zoek naar de geschikte autostoel en zie je door de bomen het bos niet meer? Kom dan zeker even luisteren naar deze masterclass. Het designteam van BeSafe geeft je alle info die je nodig hebt.

12:30 - 13:00

Masterclass: Het hoe, wat en waarom van goed speelgoed

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Mark Ligteringen
Als kersverse ouder komen er veel nieuwe dingen op je af. Je bent elke dag druk met verschonen, voeden, werk en nog een beetje aandacht voor jezelf. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je kleine wonder zich goed ontwikkeld. Maar hoe dan? Met welke materialen? Waar moet ik op letten? Op deze vragen probeert Mark Ligteringen antwoord te geven in deze sessie. Mark is oprichter van Finn’s Toy Box en speelgoedwinkel Planet Happy. Op het einde gaat hij graag in gesprek over persoonlijke vraagstukken betreffende ontwikkelingsgericht spelmateriaal.

13:00 - 13:30 uur

Masterclass: Een vliegende start van de borstvoeding

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Lactatiekundige
Een baby aan de borst voeden gaat meestal vanzelf. Maar net als met fietsen, kun je jouw kindje wel een handje helpen. We leren je 3 simpele trucs zodat jullie samen een vliegende start hebben: doorgeschoven bakerhouding, Nipple Flip en Borstcompressie.

13:00 - 13:30 uur

Podium: De geheime wereld van de tandenfee

Locatie: Foodtruck festival
Spreker: Mikki de Goede
Vraag jij je wel eens af waar tandenfeeën vandaan komen? Reis mee op magisch avontuur en ontdek de geheime wereld van de tandenfee.

13:30 - 14:00 uur

Masterclass: Waarom babydragen?

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Anouk Pross
Draagconsulente Anouk ontrafelt in samenwerking met Stokke de geheimen van het babydragen. Van de voordelen tot de juiste wijze van dragen – niets blijft onbesproken.

14:00 - 14:30

Masterclass: De eerste 100 dagen met je baby

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Gina Tiemessen en Yolanda Roos
Iedere ouder wil het beste voor zijn baby. Maar hoe doe je dat dan precies? Onze jarenlange ervaring, als jeugdverpleegkundigen, willen wij graag delen. Hier vind je tips en informatie over wat je baby nodig heeft en een hart onder de riem voor het vertrouwen in jezelf als ouder.

14:00 - 15:00

Ontmoet Kim Kötter

Locatie: Pampers stand
Niemand minder dan Kim Kötter komt dit jaar langs op de Pampers stand! Heb jij haar altijd al iets willen vragen over zwangerschap, bevalling of wil je gewoon even hoi zeggen? Dan kan je terecht op de Pampers Beursstand vanaf 14:00 uur. Kim staat een uur lang voor jullie klaar. Als je er toch niet bij kan zijn, kan je ook op de Instagram stories van @pampers_nl terecht om jouw vragen te stellen aan Kim.

14:00 - 14:30

Podium: Maan in China

Locatie: Foodtruck festival
Spreker: Femke Manger
Ze is slim, daadkrachtig, energiek, vindingrijk en gek op de natuur: Maan. Deze globetrotter reist al dromend samen met haar eend de hele wereld rond. Deze keer gaat Maan naar China. Maan in China is een avontuurlijk boek vol vrolijke tekeningen waar kinderen geen genoeg van krijgen! Femke Manger is schrijver van de kinderboekenserie Maan. Zij gelooft dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om kinderen te laten zien dat de wereld aan hun voeten ligt.

14:30 - 15:00

Masterclass: Hypnobirthing nieuwe stijl

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Esther George
Tijdens de Masterclass zal verloskundige & cursusleidster Esther vertellen wat er allemaal aan bod komt tijdens de zwangerschapscursus Hypnobirthing nieuwe stijl en waarom zwangeren, partners, verloskundigen en gynaecologen zo enthousiast zijn en deze cursus aanraden. Als je geen zin hebt in of tijd hebt voor een cursus maar je toch goed wil voorbereiden, kun je ook het boek kopen, dat tijdens de Masterclass gelanceerd wordt!

15:00 - 15:30

Podium: Kim-Lian zingt uit Dierendorpje!

Locatie: Foodtruck festival
Spreker: Kim Lian
Kim-Lian & Gitte Spee zingen, lezen voor en tekenen uit Dierendorpje. De verhalen en liedjes uit de Dierendorpjeboeken komen tot leven.

15:00 - 15:30 uur

Masterclass: Het natuurlijk drinkgedrag van baby’s aan de borst

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Astrid Smeets
Philips Avent staat je bij tijdens elke stap van je borstvoedingsperiode en de keuzes die jij daarin maakt. Door te begrijpen hoe een baby drinkt kun je je nog beter voorbereiden op het voeden van je baby. Je borsten hebben de juiste verzorging nodig, zodat je op een comfortabele manier borstvoeding kunt geven, én blijven geven. Tijdens deze masterclass leer je alles over het geven van borstvoeding, voor de beste start voor jou en je baby.

15:30 - 16:00 uur

Masterclass: Duurzaam verschonen

Locatie: Stand 8.523
Wist je dat een kindje gemiddeld ruim 5000 wegwerpluiers gebruikt? Als je wasbare luiers gebruikt, bespaar je geld, afval, tijd en zelfs water! Ontdek het gemak en de vele voordelen van wasbare luiers in onze masterclass duurzaam verschonen.

16:00 - 16:30 uur

Masterclass: Medische pijnbehandeling rondom de bevalling

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Anesthesioloog
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Straks nog even door de bevalling heen en dan kun je eindelijk je baby in je armen sluiten. Hoewel…die bevalling. Als de pijn te heftig wordt is dat nog wel even door de zure appel bijten, of niet? Ontdek tijdens de masterclass Pijnbehandelingen tijdens de bevalling wat er mogelijk is om zo prettig mogelijk te bevallen en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Misschien is die appel dan toch niet zo zuur…

16:00 - 16:30

Masterclass: Echo's van je baby

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Gynaecoloog uit het Amsterdam UMC

Stel al je vragen over je zwangerschap, echo’s en bevallen aan deze expert! Tijdens deze interactieve masterclass door een gynaecoloog uit het Amsterdam UMC kan je al je vragen stellen aan deze expert. Over zwangerschap, echoscopie, pijnstillen en bevallen. Ook voor andere bijzondere vragen maken zij tijd.

18:00 - 18:30

Masterclass: Liefde en Luiers

Locatie: Stand 8.523
Spreker
: Relatietherapeut Rianne Roes
De mooiste kinderwagen, het veiligste matrasje, de beste opvoedtips: alleen het beste voor je kind. Maar vaak vergeten we dat na de komst van een kind de partnerrelatie zal veranderen. Je verandert zelf door het ouderschap en ook je partner verandert door de opvoedrol. Dus het kan niet anders dat je relatie ook verandert. Hoe houd je de liefde dan levend? Misschien niet direct de meest populaire vraag als je op die roze wolk zit, maar wel belangrijk. Een fijne partnerrelatie staat aan de basis van een fijn gezinsleven.

19:00 - 19:30

Masterclass: NewMom: Back @ Work

Locatie: Stand 8.52
Spreker: Joyce Haamans
Hoe combineer jij jouw nieuwe leven met je carrière? Je moet zoveel: zorgen voor je baby, het huishouden, etc. Ook op werk wil je weer presteren en ligt jouw lat hoog! Je leert in deze Masterclass 3 key tools die rust en structuur geven. Zodat jij werkt naar die fijne balans voor jou!

19:30 - 20:00 uur

Masterclass: Medische pijnbehandeling rondom de bevalling

Locatie: Stand 8.523
Spreker: Anesthesioloog
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Straks nog even door de bevalling heen en dan kun je eindelijk je baby in je armen sluiten. Hoewel…die bevalling. Als de pijn te heftig wordt is dat nog wel even door de zure appel bijten, of niet? Ontdek tijdens de masterclass Pijnbehandelingen tijdens de bevalling wat er mogelijk is om zo prettig mogelijk te bevallen en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Misschien is die appel dan toch niet zo zuur…