Mamablogger

Mama’s helpen mama’s. Of...?

dinsdag, 26 september 2017

Slaapt jouw kindje nog niet door? Oooh, die van mij al vanaf ...
Geef je nog steeds borstvoeding?!?!
Geef je geen borstvoeding?!?!
Slaapt jouw baby nog steeds bij jullie op de kamer?

Aaargh, wat kunnen wij mama’s elkaar gek maken met dit soort vragen. Want er zit zo snel een oordeel in. Als het om slapen en voeden gaat, zie ik om me heen heel veel worstelende jonge mama’s. En to be honest; ik sta zelf met stip op 1 als je de award voor worstelende mama zou willen uitreiken.

Gouden tip
Elke mama met een gouden tip mag zich bij mij melden. Want ik weet gewoon niet wat het beste is voor beeb. Ik doe maar wat. Ik google me suf om dan uiteindelijk uit te komen op het advies ‘doe wat je gevoel je ingeeft’. Alleen heel eerlijk; ik weet nu al dat mijn jonge baby echt niet gelijk kan ‘lezen’. Hoewel ik zielsveel van haar zal houden, verwacht ik niet dat ik gelijk begrijp wat zij wil of nodig heeft.

Mijn voornemen
En dus heb ik nu een nieuw, goed voornemen. Ongetwijfeld ga ik weer mijn vriendinnen mama’s appen met vragen, ongetwijfeld ga ik weer mijn moeder om advies vragen, ongetwijfeld ga ik me weer suf googlen, maar... ik ga de rust bewaren en proberen een balans te vinden in wat 1. goed is voor baby en 2. wat goed is voor mij en ons gezin. Dat laatste was ik bij mijn zoon ‘vergeten’. En moet nu ook een rol spelen. Maar natuurlijk staat de behoefte van beeb op nummer 1 en kijk ik nu al uit naar die heerlijke voed-momentjes samen en die nachtelijke uurtjes waarin ik – ondanks dat ik heel moe zal zijn – ook zal denken dat het tijdelijk is en stiekem heel bijzonder.