Baby Innovation Award

Een multisport kinderwagen waarmee je kunt joggen, rennen, fietsen of skiën? Of een campingbedje dat gebruik heeft gemaakt van luchtvaarttechnologie qua materiaal en opvouwmechanisme? Of een ergonomische kinderdrager? Of een borstkolf die handsfree werkt en in een voedingsbh kan worden gedragen? En dan hebben we nog een babymonitor met camera die ademhalingsbeweging, temperatuur en positie van de kleine registreert en werkt met een handige app. Dat is de oogst van de Baby Innovation Award 2021! Deze door de vakjury gekozen innovaties zijn een afspiegeling van wat moderne ouders met een baby wensen! 
Bekijk alle genomineerden >

Winnaar Consumer Award 2020

Naast de categorieprijzen voor de Baby Innovation Award is er ook de Consumer Award. Op de Mama Jurydag in januari 2020 hebben moeders uit uit het hele land een Top 5 samengesteld. De winnaar van 2020 is het Evolution Premium matras van Aerosleep. 

Categorie Furniture & Deco: Evolution Premium matras, Aerosleep
Dit matras heeft een speciale insnijding van het schuim en de mogelijkheid om de refluxmatras hellend of vlak te gebruiken. Het hellende vlak vermindert de symptomen van reflux. De koudschuim kern zorgt voor goede ondersteuning en is vochtafvoerend. Inclusief AeroSleep matrasbeschermer, die ervoor zorgt dat het kindje steeds droog ligt en vrij kan ademen, ook als het op zijn buikje ligt.

Hoe werkt het?

Een deskundige vakjury nomineert producten in 6 categorieën: Mobility, Travel & Safety, Care, Feeding, Furniture & Decoration en Toys & Gifts. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor de Green Award, de Design Award en de Negenmaandenbeurs Consumer Award.

Tijdens de Mama Jurydag in RAI Amsterdam kunnen mama’s uit heel Nederland de genomineerde producten beoordelen. Bovendien wijzen de mama's op deze dag hun favoriete producten voor de Consumer award aan. Daarna konden ook consumenten hun stem uitbrengen voor deze award, zowel online als op de Negenmaandenbeurs zelf.

De uitreiking van de awards vindt plaats op de eerste dag van de Amsterdam Baby Week van de Negenmaandenbeurs. De winnaar van de Consumer Award wordt altijd op de laatste dag van de Negenmaandenbeurs bekend gemaakt.