Programma

Op de Negenmaandenbeurs is van alles te doen, beleven en bekijken voor aanstaande en kersverse ouders! Tijdens de editie van 2022 kon er bij de echostand een 3D-of 4D-echo worden gemaakt, waren er verschillende masterclasses over hypnobirthing, het geven van borstvoeding of gezond eten tijdens je zwangerschap en waren er verschillende experts aanwezig bij het Mattie Café die je het hemd van het lijf kon vragen. Naast de overkoepelende programmaonderdelen was er ook een speciaal programma per dag.

Programma 2022

Opening

Nu we eindelijk weer mochten, pakten we natuurlijk extra uit tijdens de opening! De opening werd verzorgd door babyvoedingsmerk Mama Deli in samenwerking met de zwangere Naomi van As, moeder en voormalig top-hockeyster. Zo waren er verschillende BN’ers aanwezig, maakten we bekend wat de opbrengst was voor het goede doel Kinderziekenhuizen van Oranje en maakten we er een groot feest van!

Mattie Café

Wilde je graag een op een in gesprek met een expert? In het Mattie Café kon je speed daten met deskundigen. Ook kon je er workshops volgen en lezingen bijwonen over verschillende onderwerpen zoals het belang van hechting, het gedrag van je baby of het slaapgedrag van je kleine.

Masterclasses

Hypnobirthing, pijnbestrijding, een gezond voedingspatroon, veilig je baby vervoeren in de auto. Over deze en vele andere onderwerpen waren er masterclasses en workshops te volgen van experts

Baby Innovation Awards

Welke babyproducten kwamen uit de bus als de beste, de veiligste en de mooiste? De genomineerden waren allemaal aanwezig en natuurlijk maakten we bekend wie de winnaars waren. Niet alleen van 2022, maar ook die van 2021, omdat we afgelopen jaar moesten overslaan vanwege de coronapandemie.

Echostand

Hoe zou het gaan met je kleine in je buik gaat? In de echostand kon je een 3D-of 4D-echo laten maken. Gynaecologen en echoscopisten van het UMC waren aanwezig om je deskundig te begeleiden. Zij vertelden je alles over wat je nu precies op zo’n echo kon zien.

Fietsparcours

Super praktisch zo’n bakfiets, maar hoe is het om erop te fietsen? En hoe fietst een mamafiets met bijvoorbeeld een zitje aan je stuur? Is dat compleet anders, is het handig om met bepaalde dingen rekening te houden? Op ons fietsparcours kon je erachter komen.

Kinderwagens Testparcours

Er zijn zoveel verschillende soorten kinderwagens. Wat is voor jou belangrijk en welke voelt voor jou het beste? Dat kon je uitproberen op het kinderwagen testparcours. Wel zo fijn voordat je besluit welke voor jou het meest praktisch (én mooi) is, toch?

Pop-up Podium

Wilde je even lekker zitten en uitrusten dan kon je onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes op het foodtruckplein genieten van de leuke activiteiten op het pop-up podium. Zo las Kim-Lian van der Meij voor uit haar boekenreeks Dierendorpje.

Ballorig Speelplein

Ook kinderen tot 4 jaar hoefden zich niet te vervelen op de Negenmaandenbeurs. Wat zo konden ze op het Ballorig speelplein heerlijk klimmen en klauteren of een duik kunnen nemen in de ballenbak. Je kreeg bijna zin om mee te spelen!

Stand Activiteiten

Ook dit jaar waren er tal van leuke activiteiten op onze stands. Zo kon je bijvoorbeeld verschillende babyhapjes proeven, een leuke foto met je mini of bolle buik bij de laten maken photobooth of je zwangere buik prachtig laten beschilderen.

Pampers Verschoningsruimte

Op de Negenmaandenbeurs hoefde je gelukkig niet je baby te verschonen op het toilet. Welnee! We hadden een prachtige verschoningsruimte waar je gratis(!) gebruik kon maken van luiers van verschillende maten én er waren genoeg billendoekjes voor de hand!

Voedingsruimte

Was het tijd om je baby te voeden? In onze voedingsruimte kon je je terugtrekken om in alle rust je kleine te voeden. En als je nog vragen had over het voeden van je baby, waren er in de voedingsruimte lactatiekundigen aanwezig die advies gaven.

Workshops

Er waren tal van leuke workshops die werden georganiseerd door deleukstedingetjes.nl! Tijdens de beurs waren er tal van creatieve workshops voor het maken van verschillende decoratieve producten, zoals een kaartenhouder, dromenvanger, geboorteslinger en een mooie sieraden set.