Over de beurs

De Negenmaandenbeurs vindt plaats in RAI Amsterdam.
De Negenmaandenbeurs 2018 vindt 21 t/m 25 februari 2018 plaats in RAI Amsterdam.
Europaplein 8 | 1078 GZ AMSTERDAM | Nederland
De openingstijden zijn:
Woensdag 21 februari 11.00 - 18.00 uur
Donderdag 22 februari 11.00 - 22.00 uur
Vrijdag 23 februari 11.00 - 22.00 uur
Zaterdag 24 februari 11.00 - 18.00 uur
Zondag 25 februari 11.00 - 18.00 uur

Bij de entree wordt de plattegrond van de Negenmaandenbeurs beschikbaar gesteld voor bezoekers. Ook is de plattegrond beschikbaar op de Negenmaandenbeurs website en app die via een mobiel te bereiken is. De algemene RAI plattegrond is te raadplegen via www.rai.nl.

Voor de nieuwste producten en innovaties kunt u naar het Baby Innovatie Plein. Op woensdagochtend wordt hier de Baby Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve product van 2018.

Zie hiervoor de website (NEGENMAANDENBEURS.NL) onder het kopje: 'PROGRAMMA'. Of neem een abonnement op onze gratis nieuwsbrief.

Houd rekening met drukte tijdens de Negenmaandenbeurs. Ook op de weg kan het aardig druk zijn.

Wij verwachten tijdens onderstaande dagen de minste drukte.
Woensdag 21 februari en zondag 25 februari.


Sr. Salesmanager
Dieuxdonnée Denneman
020 549 22 02

Coördinator Operations
Aleid Roosegaarde Bisschop
020 549 22 19

Beursmanager
Daniëlle Meester
020 549 22 24

Marketing, Communicatie & PR manager
Micky Zuiderwijk
020 549 30 39 / 06 464 37 776

Algemeen

RAI Amsterdam volgt als professionele beurs- en congresorganisatie vanzelfsprekend de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Afdeling Safety & Security staat daarbij in nauw contact met de diverse bevoegde overheidsinstanties. RAI Amsterdam streeft naar een goede balans tussen veiligheid en gastvrijheid, zodat op een aangename manier Negenmaandenbeurs bezocht kan worden.

Kinderen zijn ook van harte welkom. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis, oudere kinderen (tot 12 jaar) betalen € 5,50 voor een entreekaart.

Ja, de scootmobiel mag mee naar binnen.

Ja, alleen bij beurzen georganiseerd door RAI Amsterdam indien in het bezit van een eigen rolstoel. Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidekaart een gratis toegangs/entreekaart voor begeleiders, verkrijgbaar bij de kassa van de Negenmaandenbeurs. Zelf moet er uiteraard een toegangs/entreekaart gekocht worden.

Uitzondering:
Wanneer er een rolstoel van RAI Amsterdam wordt geleend heeft de begeleider geen gratis toegang.

Negenmaandenbeurs is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de Negenmaandenbeurs zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage, deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daar uit verwijzen wij naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kost parkeren bij RAI Amsterdam € 20,00 per 24 uur.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

 • naam, adres en woonplaats
 • datum en dagdeel van het bezoek aan Negenmaandenbeurs
Een geldig legitimatiebewijs is vereist!

Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met de volgende gegevens:

 • naam, adres en woonplaats
 • datum en dagdeel van het bezoek aan Negenmaandenbeurs
Een geldig legitimatiebewijs is vereist!

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet meer toegestaan!

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!

Dat mag. Houd er rekening mee dat er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar men zich in de RAI bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

In de entrees van het RAI complex treft u een pinautomaat/geldautomaat aan van de ABN AMRO Bank en de ING Bank. Bij de informatiebalies in de diverse entrees kan geïnformeerd worden naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

TIP: pin van tevoren en voorkom lange wachtrijen bij de pinautomaat/geldautomaat.

Iets verloren? Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online.

Kijk op iLost om te zien of het voorwerp gevonden is »

Staat het voorwerp na een week nog niet op onze website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

Staat het verloren voorwerp er wel tussen? Geef dit dan snel aan!

Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker wie de eigenaar van het voorwerp is. Daarna is het eenvoudig: haal het gevonden voorwerp op of laat het thuisbezorgen.

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn welkom, maar er gelden wel enkele afspraken. Neem hiervoor contact op met corcom@rai.nl.

Ja, dit kan in de Baby Care Lounge.

De Baby Care Lounge is voorzien van drie comfortabele zitplaatsen, een verschoonmeubel met twee aankleedkussens, een box, een koelkast en een wastafel met warm en koud water. De toegang tot de Baby Care Lounge wordt met sleutels beheerd en is van binnen af te sluiten met een cilinderslot. De sleutel is verkrijgbaar bij Receptie D op de begane grond van het Elicium entree D en dient na gebruik hier ook weer teruggebracht te worden.

Ja, er is kinderopvang aanwezig onder professionele begeleiding voor kinderen van 0 - 10 jaar. Deze opvang is open op woensdag 21 t/m zondag 25 februari van 11.00 -18.00 uur.

Let op: tijdens avondopening is de kinderopvang gesloten.

VOL = VOL

In de voedingsruimtes is een magnetron aanwezig.

In de kinderopvang is eten en drinken beschikbaar. Melk dient zelf meegenomen te worden.

Ja er is een gebedsruimte. De gebedsruimte beschikt over een wasruimte en twee aparte cabines waar mensen van alle religies rustig kunnen bidden of mediteren. De gebedsruimte is altijd open en bereikbaar via Entree D op niveau -1. De twee cabines waarin mensen kunnen bidden en/of mediteren zijn, per cabine, afsluitbaar vanaf de binnenkant.

Verspreid over de hele beurscomplex zijn er cateringpunten aanwezig.

In de entrees en restaurants zoals Holland restaurant en de Europa foyer is gratis wifi aanwezig.

Er zijn in totaal 4 ingangen, allen zijn te vinden op de plattegrond.

Ja, tegen betaling van € 1,50 kan een jas in de garderobe achterlaten worden.

Er is op de beurs een tassen- en trolleybewaarservice. De kosten bedragen € 3,00 per tas of trolley.

Tevens zullen er lockers/kluisjes aanwezig zijn. Locaties van de bewaarservice en kluisjes zijn te vinden op de plattegrond.

Voor algemene vragen en vragen over toegangskaarten en registratie neem contact op met ons call center via 020 549 13 33 of registreer@rai.nl.

Kaartverkoop

Kaart Prijs
2=1 actie 2 kaarten voor de prijs van 1: € 19,50
Online voorverkoop
€ 15,95
Online (tijdens de beurs) € 17,50
Aan de kassa € 19,50
Avondkaart (na 17.00 uur)* € 11,50
Kinderen 0 t/m 4 jaar GRATIS
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 5,50

*Op donderdag en vrijdag is de toegangskaart (dagkaart) geldig van 11.00 - 22.00 uur. De avondkaart is alleen geldig van 17.00 - 22.00 uur. Met je toegangskaart heb je tevens toegang tot de Huishoudbeurs en het Pasar COLORS Festival.

LET OP:

 • Per bestelling wordt € 1,00 aan servicekosten doorberekend.
 • Heb je al een toegangskaart en wil je los een NS dagretour bestellen voor € 18,00, mail dan naar registreer@rai.nl. De registratie helpdesk is alle werkdagen aanwezig van 08.30 - 17.00 uur
 • Geen printer in huis? Geen nood, het is mogelijk om bij de entree je toegangskaart vanaf je smartphone te laten scannen

Er geldt geen korting voor 65+. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis, oudere kinderen (tot 12 jaar) betalen € 5,50 voor een entreekaart.

Negenmaandenbeurs entreekaarten kunnen gekocht worden via deze website en in alle winkels van Prenatal.

Via de website kunnen maximaal 6 kaarten tegelijk besteld worden.

Via de Negenmaandenbeurs website kan gemakkelijk online een toegangskaart gekocht worden. In de bestelmodule kan er worden aangegeven hoeveel kaarten er nodig zijn. Na het voltooien van de bestelling wordt er via e-mail een e-ticket verstuurd.

Dit is het toegangsbewijs, print het uit zodat dit e-ticket gescand kan worden bij de entree van de Negenmaandenbeurs. E-tickets zijn bij de entree ook te scannen vanaf een smartphone. Het e-ticket heeft een unieke barcode die slechts eenmalig gebruikt kan worden, dus kopiëren is zinloos.

Nee, dit hoeft niet als je in het bezit bent van een smartphone. Je kunt je e-ticket bij de entree laten scannen.

Ja. e-tickets zijn bij de entree ook te scannen vanaf een smartphone.

Ja, wanneer er een busreis geboekt wordt, kan er gelijk een entree/toegangskaart bij gekocht worden.

De busondernemingen bieden één prijs aan voor de busreis en entree/toegangskaart. Er kan ook alleen een retourticket voor de busreis gekocht worden tegen een speciale prijs.

Eventuele acties worden via onze maandelijkse E-newsletter bekend gemaakt.

Ja, Negenmaandenbeurs entreekaart geeft op dezelfde dag ook direct toegang tot de Huishoudbeurs van 17 februari t/m 25 februari 2018.

Ook geeft je toegangskaart direct toegang tot het Pasar Colors Festival die elke dag geopend is t/m 19.45 uur en op de koopavonden tot 22.00 uur.

Voor problemen bij het bestellen van een entree/toegangskaart ga naar: Customerservice Paylogic.

Bereikbaarheid en parkeren

Zie de website voor de mogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.

Bij de voorregistratie kunnen bezoekers een uniek NS-ticket bestellen. Voor slechts € 18,00 reizen Negenmaandenbeurs bezoekers met een NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS-station in Nederland naar het NS-station Amsterdam RAI, op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

Lees de voorwaarden »

Per tram en bus
Iedere 10 minuten onderhoudt tram 4 een dienst tussen het centrum van Amsterdam, Amsterdam CS, en de RAI (halte Europaplein). Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metro 51 of bus 65. Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met metro 50.

Per trein
NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig
Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven. Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. De 'P-RAI' borden zijn echter leidend.

 • Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per metro: ± 20 minuten vanaf NS Station RAI
 • Per tram: ± 25 minuten
 • naar Schiphol: ± € 35,00
 • naar het stadscentrum: ± € 18,00
 • naar het Centraal Station: ± € 22,00

RAI Hotel Services helpt graag bij het vinden van hotelaccommodatie.

Meer informatie »

Het is tevens mogelijk online hotelaccommodatie te reserveren.​

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 20,00 per 24 uur.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo'n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden voor het vervoer van en naar de RAI gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie.

Bezoekers van grote evenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw.

Voor meer informatie kijk op www.9292ov.nl »

 

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Betaal direct na aankomst bij de betaalautomaat het parkeergeld door het kenteken van uw auto in te voeren. Het is ook mogelijk om dit achteraf bij vertrek te doen.

De RAI hanteert één parkeertarief per 24 uur en u ontvangt geen uitrijkaart. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent. Het is mogelijk om bij de betaalautomaat om een kwitantie te vragen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

Is er bij aankomst betaald voor het parkeren maar staat de auto toch langer dan 24 uur in de garage, dan is het mogelijk om bij de uitgang/slagboom bij te betalen met PIN of creditcard.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

1,90 meter (P4 2,65 meter), bestuurders van voertuigen hoger dan 1.90 meter kunnen zich melden bij een verkeersbeambte.

Betalen kan met iDEAL, VISA, MasterCard of American Express.

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera's. Ook worden er regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico.
Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

Het kenteken wordt geregistreerd om de parkeertijd te berekenen. Er wordt namelijk geen parkeerticket uitgegeven bij het binnenrijden van de garage.

De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

Neem dan contact met ons op via raiparking@rai.nl

NS treinkaart

Tijdens de registratie voor de Negenmaandenbeurs kan er een NS-dagretour worden besteld.

Meer informatie en uitleg »

In de meeste gevallen is het voordeliger om een railrunnerkaartje aan te schaffen.

Het e-ticket dient als vervoerbewijs voor in de trein. Legitimatie is verplicht aangezien het een persoonsgebonden e-ticket betreft.

De voorwaarden staan vermeld op het e-ticket zelf.

Voor vragen kan dag en nacht contact worden opgenomen met de NS klantenservice, 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Bestel bij de Negenmaandenbeurs registratie een NS-dagretour voor slechts € 18,00 per persoon. Geldig vanaf elk NS-station in Nederland naar NS-station RAI. Dit NS dagretour is persoons- en trajectgebonden en alleen geldig tijdens beursdagen.

 • Zodra de betaling binnen is, wordt er een aparte registratiebevestiging per e-mail verstuurd, met een directe link naar de NS webshop (inclusief couponcode).
 • Deze couponcode dient geactiveerd te worden in de NS webshop (volg de directe link in de e-mailbevestiging).
 • Het toegangsbewijs (e-ticket) in combinatie met een geldig legitimatiebewijs, is het geldige vervoerbewijs voor in de trein.
 • Samen met een geldig identiteitsbewijs kan er gereisd worden naar de Negenmaandenbeurs op de gewenste dag, op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

3 maanden voorafgaand aan het evenement, kan via de NS website de NS couponcode(s) geactiveerd worden en het treinticket in de vorm van een e-ticket, bevestigt, gedownload en uitgeprint worden.

Bekijk de NS-voorwaarden »

Met vragen over het activeren en downloaden van het reeds bestelde ticket kan men dag en nacht contact opnemen met de NS klantenservice 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Dit is helaas niet mogelijk, per registratie kan er 1 NS ticket worden aangeschaft/besteld.

Nee, het aanbod geldt altijd in combinatie met een toegangskaart of registratie voor de Negenmaandenbeurs.

Ja dat kan. In de bevestigingsemail staat optie om de registratie te wijzigen. Klik op deze link in de e-mail voor de mogelijkheid om alsnog een NS-dagretour te bestellen.

Hier kan de couponcode worden ingevuld.

Op het ontvangen e-ticket staat een couponcode vermeld.
Vul de volgende gegevens in. Vertrekstation, reisdatum, persoonsgegevens en emailadres. Wanneer deze gegevens bevestigd zijn, wordt het e-ticket verzilverd en als PDF toegestuurd.

Ja, dat kan. Vraag een code aan via registreer@rai.nl. Met deze code kan de NS dagretour besteld worden in NS webshop.

Mijnomgeving - profielpagina

Dat is helaas niet mogelijk. MijnNegenmaandenbeurs is een persoonlijke omgeving die gelinkt is aan een persoonlijke e-mailadres. Er kan één persoon per e-mailadres geregistreerd worden.

Collega’s registreren voor een bezoek aan de beurs? Maak dan voor ieder een MijnNegenmaandenbeurs account aan met hun persoonlijke e-mailadres.

Vergeet niet hen te laten weten dat ze hun persoonlijke omgeving kunnen gebruiken om hun beursbezoek voor te bereiden.

Nee, dat is niet nodig. Bij een volgende editie kan dezelfde login, van MijnNegenmaandenbeurs, gebruikt worden.

Nee, je hoeft niet voor elke beurs een account aan te maken. Je hebt 1 account voor alle RAI Amsterdam georganiseerde beurzen. Inloggen kan via desbetreffende beurswebsite.

Met een Facebook, Twitter, LinkedIn of Google+ account kan er inlogt worden op MijnNegenmaandenbeurs. Dit is handig aangezien er dan dezelfde inlog gebruikt kan worden en geen aanvullende gebruikersgegevens onthouden hoeven te worden.

Indien er toestemming wordt gegeven om gegevens te publiceren, dan wordt de profielfoto getoond op de website en eventueel andere communicatie-uitingen van Negenmaandenbeurs.

Persoonlijke gegevens kunnen eenvoudig worden aangepast binnen MijnNegenmaandenbeurs door bij het desbetreffend onderdeel op het potloodje te klikken, de gegevens aan te passen en deze daarna op te slaan.

Indien het beursbezoek wordt geregistreerd via MijnNegenmaandenbeurs worden de gegevens uit MijnNegenmaandenbeurs gebruikt voor de bezoekersregistratie. Wordt er geregistreerd voor een andere MijnOmgeving/Beurs dan worden de bij ons bekende NAW-gegevens en e-mailadres gebruikt. Zo hoeft dit niet steeds opnieuw te worden ingevuld.

Ga naar MijnNegenmaandenbeurs in de topnavigatie (rechter hoek bovenin) op de website. Log vervolgens in met een social account of e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen login? Klik dan op 'Registreer'.

Amsterdam

Op deze website is allerlei informatie over Amsterdam te vinden.

In de directe omgeving van RAI Amsterdam bevinden zich diverse winkels, restaurants en supermarkten.

Meer informatie over restaurants in Amsterdam »