Je luiertas gaat samen met je baby overal mee naartoe. Of je nou een hele dag weggaat of een uurtje, die luiertas heb je gewoon altijd bij je (say hello to your new best friend!). Maar wat stop je er nu in en wat mag er nou echt niet ontbreken in jouw luiertas? Met dit handige overzicht maak je de inhoud van je luiertas compleet.
Wat doe je in een luiertas?
Luiers en billendoekjes (minimaal 5)
Misschien overduidelijk, maar zorg dat je altijd wat meer luiers meeneemt dan je denkt nodig te hebben en ruim voldoende billendoekjes. Niks ergers dan het ontbreken van deze cruciale basics in een poep-situatie…
Luierzakjes
Een vieze luier wil je natuurlijk direct lozen. Maar is er geen prullenbak in de buurt, dan zijn luierzakjes geen overbodige luxe. Deze geurzakjes maskeren de vieze (poep)luchtjes en zo kun je rustig op zoek naar een prullenbak.
Een (hydrofiele) doek
Je kan ze voor praktisch alles gebruiken. Gebruik het bijvoorbeeld als extra dekentje voor je kindje, als afdekking van de kinderwagen tegen de zon of als je borstvoeding geeft voor wat privacy tijdens het voeden.
Verschoningsmat
Openbare wc’s kunnen vies zijn. Punt. Altijd fijn om dan een verschoningsmatje bij je te hebben. En als er geen wc’s in de buurt zijn, verander je zo elk bankje in een verschoningsruimte!
Crème voor de billetjes
Voor de kwetsbare huid is het fijn om altijd wat billencrème bij je te hebben.
Extra setje kleding
Je weet nooit wat je kindje voor je in petto heeft… Een extra rompertje, broekje en shirtje in geval van een flinke poepluier of spugen is dan handig bij je te hebben.
Schoon shirt (en ondergoed) voor jezelf
Om te voorkomen dat je de hele dag naar zure melk ruikt als de kleine niet over zichzelf heen spuugt, maar over jou. En oké, misschien schoon ondergoed voor de kersverse moeder in geval van een hoest- of niesbui...
Borstkompressen
Als je nog borstvoeding geeft, komen deze altijd van pas.
Melkpoeder in een doseerdoosje
Altijd handig om als je flesvoeding geeft, altijd één extra voeding mee te nemen. Je weet maar nooit. Tip: neem ook heet water in een thermosflesje mee, dan is die fles zo gemaakt!
Fles
Logisch, maar ook een fles mag natuurlijk niet ontbreken. Voor de zekerheid is het handig om nog een extra flesje mee te nemen.
Tuitbeker
Drinkt jouw kindje niet alleen meer uit de fles, dan gaat de tuitbeker natuurlijk ook mee in de luiertas. Vul hem met wat water zodat je altijd wat drinken paraat hebt!
Babyzonnebrand
Vergeet in de zomer en op zonnige dagen ook geen zonnebrand te smeren. Snel in die luiertas, zodat je het nooit kan vergeten mee te nemen.
Babymutsje
In de winter zijn een extra mutsje en een paar handschoenen juist weer handig om in de luiertas mee te nemen.
Extra speen
Zul je zien, je raakt die dingen al-tijd kwijt. Geen overbodige luxe dus om een extra (schone) speen bij je te hebben. geldt overigens ook voor een knuffeltje.
Fruithapje of potje eten
Het is een beetje afhankelijk van hoe oud je kindje is welke voeding je bij je hebt. Vanaf 4 maanden kan een knijpzakje fruit of potje babyvoeding in je luiertas mooi van pas komen als je kindje trek begint te krijgen. En zo kan jij net even wat langer blijven tijdens die koffiedate met vriendinnen. Vergeet natuurlijk ook niet een lepeltje in je tas te doen!
Slabbetje / spuugdoekjes
Om vieze kleding te voorkomen bij het eten, heb je natuurlijk altijd een slabbetje of spuugdoekje bij je.
Afsluitbare wetbag
Een wetbag is perfect om natte kleertjes, vieze slabbetjes of boerdoekjes in op te bergen, zonder dat het gaat stinken of de rest van je tas vies maakt.
Flesje water
Water komt altijd van pas: om flesvoeding te maken, als je kindje dorst heeft of gewoon om vieze handjes af te spoelen.
Speeltje
Baby’s hebben niet altijd zin in een verschoonsessie, wat afleiding in de vorm van een speeltje kan dan ook geen kwaad! Werkt ook voor plotselinge huilbuien…
Tissues of natte doekjes
Last but not least: tissues of natte doekjes. Multifunctioneel en altijd inzetbaar!
Zwanger? Deze uitzetlijst is ook heel handig:
- De perfecte baby-uizetlijst