Zwanger

Babymoon: samen op vakantie nu het nog kan!

maandag, 22 april 2024

Voordat je wordt opgeslokt door talloze voedingen, onrustige nachten en het verschonen van honderden luiers is het fijn om wat quality time met je partner door te brengen. Want er is geen ontkennen aan: als de baby er eenmaal is, verlies je elkaar (voor even) uit het oog. Bovendien is het heel fijn om even ertussen uit te gaan om te ontspannen, voordat je in een ‘baby bubble’ terechtkomt en al je aandacht en die van je partner naar de kleine gaat. Dus hoe fijn is het om samen op babymoon te gaan! Maar wanneer ga je? En waar naartoe? Je leest het hier!

Wat is een babymoon?

Een babymoon is simpelweg een vakantie samen je partner tijdens de zwangerschap. Een babymoon is dé ideale gelegenheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine en te genieten van wat ontspanning en samenzijn voordat de baby er is.

Wanneer beste tijd voor een babymoon?

Over het algemeen wordt de tweede trimester vaak beschouwd als de beste tijd voor een babymoon. Tegen die tijd is de kans op ochtendmisselijkheid meestal afgenomen, maar is de buik nog niet zo groot dat het reizen ongemakkelijk wordt. Voor de meeste zwangere vrouwen is het eerste trimester vaak het moeilijkst vanwege vermoeidheid en misselijkheid. Het derde trimester kan ook uitdagend zijn vanwege toenemend ongemak en het risico op complicaties, vooral bij reizen ver van huis. Het is dus verstandig om de babymoon te plannen binnen het venster van het tweede trimester.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het type babymoon dat je wilt hebben. Als je een ontspannende strandvakantie plant, kan het zomerseizoen ideaal zijn. Als je echter een actieve babymoon in de bergen wilt, kan het voorjaar of de herfst beter zijn, wanneer het weer wat milder is.

Het allerbelangrijkste is om de plannen af te stemmen op de behoeften en comfort van de zwangere partner, en om eventuele reisplannen te bespreken met de verloskundige of arts om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt.

  

Bestemmingen

Of je nu kiest voor een strandvakantie, stedentrip of actieve vakantie: een babymoon kan natuurlijk naar iedere bestemming. Inspiratie nodig? Misschien is een tropische bestemming, romantische trip of een natuurlijke bestemming iets voor jullie:

  1. Tropische paradijzen: Geniet van zon, zee en strand op exotische bestemmingen zoals de Malediven, Hawaii of de Cariben. Met prachtige stranden, luxe resorts en verwennerij op elk moment van de dag, zijn deze bestemmingen perfect voor stellen die op zoek zijn naar ontspanning en romantiek.
    Liever iets dichter bij huis (en een stuk goedkoper?;), ga dan voor Spanje, Portugal, Griekenland of Italië. 
  2. Romantische steden: Voor stellen die liever cultuur opsnuiven en culinair genieten, zijn romantische steden zoals Parijs, Venetië en Florence ideale bestemmingen voor een babymoon. Verken historische bezienswaardigheden, geniet van het heerlijke eten en maak romantische wandelingen langs schilderachtige grachten en straten.
  3. Natuurlijke rust: Als je op zoek bent naar rust en sereniteit, zijn natuurlijke bestemmingen zoals de Zwitserse Alpen, de Franse Provence of de Amerikaanse nationale parken perfect voor een babymoon. Omringd door prachtige landschappen, frisse lucht en rustige omgevingen, bieden deze bestemmingen de ideale setting om te ontspannen en te genieten van quality time met je partner.

Babymoon vs babybudget

Een baby is duur: denk bijvoorbeeld aan je baby uitzetlijst. Dat kun je natuurlijk zo duur maken als je wilt, maar het neemt een behoorlijke hap van je spaarrekening. Dus wat blijft erover voor jullie tripje? Het is natuurlijk heel fijn als je buiten de drukke seizoenen op vakantie kunt, dat scheelt sowieso al in kosten. En je hoeft natuurlijk niet naar het buitenland. Je kunt natuurlijk ook in eigen land blijven, en je kunt zelfs een babymoon thuis doen! Haal je favoriete eten in huis, spreek af welke films je gaat kijken of ga een diepzinnig gesprek aan over jullie verwachtingen. En een fijn badmoment met kaarslicht doet het ook goed voor de romantiek!

Lees ook: