Zwanger

Nieuwe trend: de babymoon

woensdag, 15 juni 2022

De honeymoon kennen we natuurlijk allemaal, maar de babymoon is een nieuwe trend. Wat dat is? Een tripje maken met je partner, vóórdat de kleine er is. Maar wat ga je samen doen en wat kan nog?

Voordat je wordt opgeslokt door talloze voedingen, onrustige nachten en het verschonen van honderden luiers is het fijn om wat quality time met je partner door te brengen. Want er is geen ontkennen aan: als de baby er eenmaal is, verlies je elkaar (voor even) uit het oog. Bovendien is het heel fijn om even ertussen uit te gaan om te ontspannen, voordat je in een ‘baby bubble’ terechtkomt en al je aandacht en die van je partner naar de kleine gaat. Dus hoe fijn is het om samen op babymoon te gaan! Maar hoe pak je zo’n babymoon nu aan? Wij hebben tips:

Wanneer beste tijd voor een babymoon?

Tijdens het eerste trimester ben je waarschijnlijk heel erg moe en heb je vaak last van misselijkheid. En in het laatste trimester wordt het allemaal weer wat zwaarder en is een vliegvakantie niet echt handig. Dus de beste tijd voor een babymoon is tussen de 14 en 18 weken. Niet alleen is dit volgens deskundigen de beste tijd om op vakantie te gaan, het is natuurlijk om leuk om iets naar uit te kijken.

Check bij je verloskundige of je arts of je fit genoeg bent om een reis te maken.

Waar ga je naartoe?

Het is altijd handig dat er een verloskundige, arts of ziekenhuis binnen handbereik is. Je weet immers maar nooit wat er kan gebeuren. Neem ook niet al te veel hooi op je vork; maak er niet een intensieve doevakantie van. Als je eenmaal bent bevallen, krijg je al genoeg te doen. Een babymoon is echt bedoeld als ontspanning!

Let ook op met welke landen je bezoekt. Heerst er bijvoorbeeld het Zika-virus. Heb je vaccinaties nodig? Is je accommodatie goed bereikbaar; het is natuurlijk erg vervelend als je elke keer een steile heuvel/berg op moet lopen om bij je verblijf te komen. Ga 

Ga je voor een vliegvakantie na 28 weken zwangerschap? Houd er dan rekening mee dat een luchtvaartmaatschappij om een zwangerschapsverklaring kan vragen.

Babymoon vs babybudget

Een baby is duur: denk bijvoorbeeld aan je baby uitzetlijst. Dat kun je natuurlijk zo duur maken als je wilt, maar het neemt een behoorlijke hap van je spaarrekening. Dus wat blijft erover voor jullie tripje? Het is natuurlijk heel fijn als je buiten de drukke seizoenen op vakantie kunt, dat scheelt sowieso al in kosten. En je hoeft natuurlijk niet naar het buitenland.

Je kunt natuurlijk ook in eigen land blijven, en je kunt zelfs een babymoon thuis doen! Haal je favoriete eten in huis, spreek af welke films je gaat kijken of ga een diepzinnig gesprek aan over jullie verwachtingen. En een fijn badmoment met kaarslicht doet het ook goed voor de romantiek!

Lees ook:

Bron: Tinybeans.com