Zwanger

Alles begint met Melk

maandag, 2 maart 2020

Als je zwanger bent, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Je helpt hiermee je baby in de groei en ontwikkeling. Het Voedingscentrum adviseert zwangere vrouwen daarom om volgens de Schijf van Vijf te eten. Dit voedingspatroon bevat dagelijks 450 ml melk, ongeveer drie glazen. Kies bij voorkeur voor magere of halfvolle melk.

Foliumzuur en Vitamine D
Tijdens je zwangerschap zijn twee vitamines erg belangrijk: foliumzuur en vitamine D. Deze vitamines vind je van nature in melkproducten. Het is daarom verstandig om ook tijdens je zwangerschap voldoende melk te drinken. Daarnaast adviseert de Gezondheidsraad zwangere vrouwen om 400 mg foliumzuur als voedingssupplement te slikken vóór en in het eerste trimester van de zwangerschap. Vitamine D slikken doe je bij voorkeur gedurende de hele zwangerschap. Melk alleen is niet genoeg.

Calcium
In melk zit calcium. Deze voedingstof heb je echt nodig tijdens de zwangerschap. Calcium draagt bij aan de ontwikkeling van gezonde botten en sterke tanden. Het is daarmee een belangrijke bouwsteen voor jouw lichaam en dat van je baby. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium voor zwangere vrouwen is 1000 mg. In een glas melk zit ongeveer 185 mg calcium. Als je drie glazen melk drinkt, ben je dus al flink op weg. Wel is het belangrijk dat je gevarieerd eet, omdat je meer dan alleen melk nodig hebt.
Wil je weten welke voedingsstoffen er nog meer in melk zitten?

Kijk voor meer informatie op allesbegintmetmelk.nl