Zwanger
28-5-2022 11:26:00

Dit zijn de leukste gender reveal ideeën

Gefeliciteerd! Er is een kleintje op komst, maar wat zal het worden? Een jongen of toch een meisje? Hoewel het belangrijkste natuurlijk is dat je baby gezond geboren wordt en blijft, is het voor velen toch ook leuk om te weten of het een jongetje of een meisje wordt. Een speciaal moment voor jullie beide, daarom hebben we de leukste gender reveal ideeën op een rijtje gezet!

Om te zorgen dat het voor jou ook écht een verrassing is, vraag de verloskundige of ze het geslacht op een briefje kan schrijven en vervolgens in een envelop kan doen. Niet spieken! Geef deze vervolgens aan degene die de voorbereidingen voor de gender reveal gaat treffen. Als je niet zeker weet of je het wel aan kan om niet stiekem te spieken, kun je de verloskundige ook vragen het geslacht naar de juiste persoon te sturen via de mail of WhatsApp.  

Waarom zou ik een gender reveal doen?

Er zijn heel veel manieren om familie en vrienden het geslacht van de baby te laten weten. En waarom zou je daar geen leuk feestje van maken? Gender reveals zijn iets van de laatste tijd en typisch iets uit de jaren '00. Volgens sommige bronnen is een van de eerste gender reveals uit 2008. Vroeger was hier dus nauwelijks sprake van en sommige mensen zullen het dan misschien ook wel gedoe of overdreven vinden.

Iedereen moet natuurlijk voor zichzelf bedenken of hij of zij een gender reveal party wil organiseren. En belangrijker nog: of je van te voren zelf het geslacht wil weten!

Hoe regel ik een gender reveal?

Het organiseren van een gender reveal party is wel wat werk. Zo moeten er uitnodigingen komen, deze kunnen via WhattsApp worden verspreid maar ook nog als kaart door de brievenbus. Het is belangrijk om de uitnodiging op tijd te versturen zodat de gasten er rekening mee kunnen houden. Verder is bij een gender reveal party het thema blauw en roze. Vaak is de versiering in deze twee kleuren maar ook het eten. Denk dus goed na over wat je wil serveren en hoe je alles wil versieren. Je kunt uiteraard zelf bepalen of je het groot of klein wil vieren.

Een leuk idee voor de gender reveal party is dierbaren hun gedachten over het geslacht en wanneer zij denken dat de baby wordt geboren te laten noteren. Ook kun je ze de babynaam laten opschrijven die zij denken dat het wordt. Dit kun je allemaal bewaren in een boek en het is onwijs leuk om later terug te lezen. Ook kun je hier foto’s bij toevoegen zodat je een compleet boek heb van je gender reveal party.

1. Verrassingstaart

Laat een gender reveal taart maken bij de bakker. De buitenkant is dan neutraal en zodra je de taart samen open snijd zie je of de binnenkant blauw or roze is! Je kan ze op alle verschillende manieren krijgen, met bijvoorbeeld blauwe of roze M&M’s of boter crème. Snijd de taart aan met dierbaren erbij via videochat. En zeg nou zelf, welke kleur het ook is, het is sowieso weer een goed excuus om taart te eten!;

2. Rooksignaal

Rook geeft een fantastisch effect, vooral als er een klein beetje wind staat. Met een rookpoederkanon of een rookbom kleurt de hele lucht in no-time een prachtige blauwe of roze kleur! Daarnaast is de rook ook goed van een afstandje te zien, ook leuk om dus vanaf je balkon of in de tuin de gender reveal te doen met je naasten op een afstand.

Confetti kanonnen

Het geeft wat troep en je moet daarna gegarandeerd de stofzuiger erbij halen, maar confetti kanonnen zorgen wel voor een heel leuk effect! Laat de persoon die het geslacht al weet in de winkel of online gender reveal kanonnen kopen en draai deze samen op een feestelijk moment open. 3.. 2.. 1.. en overal roze of blauwe confetti in de lucht!

3. Gender reveal doos

In een gender reveal doos zitten roze of blauwe helium ballonnen. Online kan je deze dozen vaak bestellen in verschillende formaten. Maak de doos samen open, of laat het door de andere kids doen, en de helium ballonnen komen vanzelf omhoog!  

4. Ballonnen prikken

Koop grote gender reveal ballonnen gevuld met de juiste kleur confetti en prik deze lek! Ook een leuk idee, hang deze ballon op en darten maar! Hoelang zal het duren tot het pijltje raak is en het geslacht bekend is?

4. Sla je slag op een piñata

Koop een gender reveal piñata en sla er op los! Stiekem toch ook best fijn met al die razende hormonen. Of laat de toekomstige grote broer of zus een poging wagen. Vaak kost het best even wat meppen, maar dan is het uiteindelijk extra feest als de confetti naar beneden fladdert. 

5. Laat gevulde cakejes of koekjes bezorgen

Een beetje hetzelfde idee als de verrassingstaart, maar net iets anders. Laat gevulde cakejes of koekjes maken met in de binnenkant ‘de kleur’ en bezorg deze vervolgens bij je vrienden (op afstand natuurlijk!). Spreek een tijdstip af voor een videochat en laat iedereen tegelijkertijd een hap nemen. En daarna mogen jullie zelf natuurlijk. Dat mag natuurlijk ook tegelijk. Tip! Neem de videochat op zodat je ieders verraste gezicht nog eens stuk voor stuk kan terugzien.

6. Watergevecht met het gezin

Trek allemaal witte kleding aan en laat 1 iemand de waterpistolen vullen met roze of blauw water. Zorg er wel voor dat je het niet door het waterpistool kan zien. Schiet daarna op elkaar en zo wordt je kleding vanzelf roze op blauw. Dit is ook erg leuk als er al grotere broers of zussen zijn!

7. Kraskaarten

Het geslacht van jullie kindje bekendmaken door een gender reveal feestje op afstand kan ook met leuke kraskaarten. Deze vind je bii verschillende webwinkels. Stuur de leuke kaarten inclusief persoonlijke boodschap naar al je dierbaren en kras ze tegelijk open tijdens een videochat, of laat ze hun eigen reactie filmen en maak er één leuke film van! Helemaal leuk om later terug te kijken. 

8. Bruistabletten

Een andere originele manier om het geslacht bekend te maken is door een transparant drankje inclusief bruistabletten neer te zetten of te brengen naar de gasten en vervolgens via een videochat iedereen de bruistablet in zijn of haar drankje doet. Het (alcoholvrije) drankje zal snel blauw of roze kleuren. Spannend!

9. Gender reveal kauwgombalken

Het geslacht kun je bekend maken op een wel heel originele manier. Het idee is dat je samen met je partner een witte kauwgombal in je mond doet. Probeer er vervolgens een bel in te blazen en ontdek zo door middel van de kleuren roze en blauw of jullie een jongetje of meisje krijgen. 

10. Bal met gekleurde poeder

Dit idee is echt iets voor bijvoorbeeld de typische voetbalvader of vader die een ballensport beoefent. Je kunt namelijk een golf-, voet- of hockeybal laten vullen met blauwe of roze poeder en er zo een leuk spelletje van maken. Als je er dan hard tegenaan trapt stuift het poeder alle kanten op en kom je er snel genoeg achter wat het geslacht van de baby zal zijn.

Tip van ons!

Eigenlijk zijn alle bovenstaande gender reveals erg goed te filmen en op die manier naar je dierbaren sturen die er vanwege corona of andere redenen niet bij kunnen zijn. Zet je camera of mobiel op tafeltje en begin dan de genderreveal. En als je het opneemt, kunnen jullie achteraf samen nog genieten van de verbaasde gezichten en blijdschap bij de bekendmaking!

Lees ook:

Dit is waarom baby's met armen omhoog slapen
Leuke manieren om je zwangerschap bekend te maken
Deze effecten kan je zwangerschap op je relatie hebben