Zwanger Musthaves

De 9 must-haves voor elke zwangere vrouw

dinsdag, 23 maart 2021

Als je zwanger bent, word je overladen met tips, adviezen, uitzetlijsten, must-do’s en nog heel veel meer. Maar wat heb je nou echt nodig tijdens je zwangerschap?

Dat het een superleuke en spannende tijd is, is zeker. Maar je merkt ook dat de hormonen door je lijf gieren en je lichaam verandert. De perfecte omstandigheden om je te laten verleiden door die commerciële verkopers. Wat zijn nou de échte must-haves tijdens de zwangerschap?

1. Zwangerschap app om de groei van je kindje te volgen

Hoe leuk is het om van week tot week de groei van je kindje te kunnen volgen. Hier bestaan apps voor! Je krijgt per week een melding als bijvoorbeeld: “Je kindje is nu ongeveer net zo groot als een krentenbol”. Naast dat het grappig is en leuk om te weten, krijg je ook per week te horen welke ontwikkeling de baby in je buik doormaakt.

Op zoek naar een goede app? We hebben een aantal leuke apps voor je op een rij gezet »

2. Katoenen slips

Dat mooie kanten stringetje ga je op een gegeven moment toch écht moeten inruilen voor simpele katoenen slips. Gewoon omdat het lekker zit ;-). En ach, dan heb je ze ook vast maar in huis voor na de bevalling (want: kraamverband…en die zijn groot! ;))

3. Voedingskussen

Arg, er komt een moment dat je niet meer weet hoe je liggen óf zitten moet. Een voedingskussen is je beste vriend tijdens de zwangerschap. In welke houding je ook wilt liggen of zitten, een voedingskussen maakt je zwangerschap comfortabeler. Dus op de vraag of je een voedingskussen nodig hebt? Het is het proberen waard!

4. Elastiekje

Oei, je broek begint steeds strakker te zitten. Een elastiekje is dé uitkomst als je toch je fashionable kleding uit je garderobe langer door wilt dragen. Hoe doe je dit? Doe een (haar)elastiek om je knoop, daarna door je knoopsgat en daarna weer op je knoop. Handig!

5. Zonnebrand factor 50

Nee, factor 50 is echt geen overbodige luxe tijdens je zwangerschap. Om een “zwangerschapsmasker” - lees pigmentvlekken door de zon - te voorkomen, wordt er aangeraden om zo min mogelijk in de zon te zitten. Maar als je toch graag wat zonuurtjes wil pakken, koop dan een goede zonnebrandcrème van factor 50.

6. Zwangerschapsoutfit

Je kleren gaan strakker zitten en een (haar)elastiek werkt niet meer. Het is nu echt hoog tijd om een zwangerschapsoutfit te kopen. Eigenlijk wil je er niet te veel geld aan uitgeven want dat geef je immers liever uit aan babykleren. Maar hoe dan ook, je ontkomt er niet aan. Het is écht fijn om een zwangerschapsoutfit in huis te hebben en het hoeft helemaal niet duur te zijn!

7. Alcoholvrij bier of wijn

Ben jij ook zo’n wijn- of bierliefhebber? Er is een oplossing! 0.0% bier of wijn! Tegenwoordig zijn ze zo goed gemaakt, dat je bijna niet eens het verschil proeft! Ideaal voor tijdens je zwangerschap. Lees meer hierover »

8. Slippers

Je buik wordt steeds groter en je merkt dat je ineens niet meer bij je veters komt. Thank god dat er slippers bestaan! Een goed alternatief tijdens de laatste weken van je zwangerschap. Ook omdat je voeten in deze periode kunnen opzwellen door het vasthouden van vocht. Lees meer hierover »

9. Weeën timer app

De bevalling nadert.. spannend! Je hebt vast over alles nagedacht. Maar heb je ook nagedacht over deze tip? Een weeën timer app, waarmee je de duur van je weeën kunt meten en die dus zegt wanneer je de verloskundige moet bellen, is super praktisch!