Positiekleding: waar moet je op letten?
ZwangerMusthaves

Positiekleding: waar moet je op letten?

Opkruipende shirtjes, dikke voeten en knellende broeken. Herkenbaar? Tijd voor wat leuke zwangerschapskleding! Want ja, ook tijdens je zwangerschap kun je er hartstikke leuk bijlopen. Écht! Hoe? Dat lees je hieronder, wij geven je wat tips & tricks over het kopen van positiekleding!

Wanneer begin je met het dragen van positiekleding?

Dat is voor iedereen verschillend. De één loopt met 7 weken al in een lekkere broek met buikband, de ander gaat er pas met 3 maanden eens aan denken. Doe wat goed voelt! En laten we eerlijk zijn…die broek met dat elastiekje door dat knoopsgat is ook niet ideaal, toch? Zeker niet als je het kunt inruilen voor superleuke zwangerschapsitems. ‘Gewone’ kleren in een maatje groter kan ook maar pas op dat je er niet lomp uit gaat zien, behoud je mooie vormen. Je mag trots zijn op je zwangere lijf!

Welke zwangerschapskleding is handig om aan te schaffen?

Een aantal basics is slim; een jurk voor allerlei gelegenheden, een comfortabele mom-jeans, een nette zwarte broek en wat shirts. Veel hoeft het niet te zijn, je kunt immers lekker variëren met leuke sjaals, riempjes en andere accessoires. Geen hond die ziet dat je die jeans stiekem gisteren ook al aanhad. En benut je vestjes goed, deze kun je vaak tijdens je zwangerschap nog prima open dragen.

Niet alleen je buik groeit als je zwanger bent, ook je borsten kunnen flink in omvang groeien. En dat zorgt ervoor dat je bh op een gegeven moment gaat knellen. En je zou het misschien niet verwachten maar een knellende bh kan voor heel wat vervelende klachten - zoals schouder- en rugklachten en verstopte melkklieren. - zorgen.

Veel vrouwen kopen tijdens hun zwangerschap een meegroei bh. Een meegroei bh is gemaakt van een rekbare stof en heeft verstelbare schouderbanden en rugpand. Zo groeit je bh met je mee tijdens je zwangerschap. Een meegroei bh is niet hetzelfde als een voedings bh. Ook al kun je een voedingsbeha dragen tijdens je zwangerschap, toch geeft deze minder ondersteuning dan een meegroei bh. Voor een goed advies over je bh-maat kun je het beste advies inwinnen bij een specialistische winkel.

Welke maat koop je positiekleding?

Zwangerschapskleding groeit mee met je rondingen. Schaf dezelfde maat aan die je altijd gedragen hebt. Draag je normaal gesproken een M, koop die maat dan nu ook. Kledingmerken houden bij positiekleding rekening met jouw veranderende lichaam.

Kan je hakken dragen als je zwanger bent?

Ben je zwanger in de zomer dan kun je heerlijk je hele zwangerschap slenteren op je slippers of sandalen. Geen gedoe met knellende schoenen, omdat je voeten vocht vasthouden. In de winter ben je buitenshuis toch aangewezen op je laarzen en sneakers. Maar hoe zit dat eigenlijk met hoge hakken?

Zolang jij je er prettig bij voelt, zijn hoge hakken geen probleem. De laatste twee maanden van je zwangerschap is het wel verstandig om wat vaker te kiezen voor een platte schoen. Door de zwangerschapshormonen die volop in je lichaam aanwezig zijn, worden ook de spieren in je onderbenen, voeten en enkels slapper. De kracht verdwijnt hierdoor uit je enkels. Met als gevolg knakkende enkels. En dat leidt weer tot gevaarlijke situaties die je beter kunt vermijden als je hoogzwanger bent.

Handige tips

  1. Een riem onder of boven je buik accentueert je mooie bolle buik en staat bovendien heel leuk!
  2. Je taille verdwijnt vaak grotendeels naarmate je langer zwanger bent, houd daar rekening mee in je kledingkeuze. Leg geen accent op je heupen
  3. Grote boezem, maar leg je er liever niet de nadruk op? Kies voor een V hals of een diep rond decolleté. Een hooggesloten shirtje accentueert de voorgevel namelijk vooral.
  4. Zwangerschapskleding is echt niet altijd vormloos, ga ook gewoon voor dat ene mooi aangesloten zwangerschapsjurkje

Wat zeggen experts, merkdeskundigen en andere ouders?

Loading component...

Loading component...