Zwanger

De bevalling komt dichterbij: zo bereid je je voor op de beste aankondiging

maandag, 12 december 2022

Tijdens je zwangerschap zijn er veel dingen die je van te voren wilt regelen. Als je kindje er eindelijk is, wil je namelijk in alle rust kunnen genieten van je kleine wonder. Wanneer je de geboorte van het kindje gaat aankondigen, is het fijn als je van tevoren al weet hoe je dit gaat aanpakken. In deze blog lees je op welke manieren je de aankondiging van je baby kunt aanpakken én voorbereiden.

Een mooi geboortekaartje

Wanneer je kindje net is geboren, willen je het goede nieuws waarschijnlijk zo snel mogelijk delen met iedereen die je dierbaar is. Veel mensen kiezen ervoor om geboortekaartjes rond te sturen. Een geboortekaart bestellen is erg leuk, maar je moet natuurlijk wel weten wat je precies wilt. Het is belangrijk dat je weet welk design passend is. Gaan jullie bijvoorbeeld voor kleine geboortekaartjes, geboortekaartjes met dieren of willen jullie liever een kaartje met een zelfgemaakte foto? Daarna moet er nog bedacht worden welke tekst op het geboortekaartje moet komen te staan. Het is ten eerste belangrijk dat er wat feitelijke informatie op het kaartje staat. Denk bijvoorbeeld aan de naam van het kindje, het geslacht, de namen van de rest van het gezin en jullie contactgegevens. Je kunt er ook voor kiezen om een mooi gedichtje toe te voegen om het extra persoonlijk te maken.

Bekendmaken op sociale media

Je hebt misschien al een aantal kiekjes van je zwangerschap gedeeld, wanneer je actief bent op socialmediaplatformen. Dan kun je waarschijnlijk ook niet wachten om je kleintje straks aan je (online) vrienden te laten zien. Plaats je liever geen foto’s van het gezicht van je baby? Kies dan een foto waarbij je kindje niet naar de camera kijkt. Je kunt ervoor kiezen om in het onderschrift dezelfde feitelijke informatie te zetten als op het geboortekaartje, wanneer je mensen meer details wilt meegeven. Zo is iedereen direct op de hoogte van jullie kleine wonder!

Een kraamfeest

Wanneer je kindje er eindelijk is, wil je dit natuurlijk graag vieren. Waarschijnlijk zijn er veel mensen die jullie kleintje willen komen bewonderen. Je kunt ervoor kiezen om een kraamfeest te organiseren. Zo’n feest vindt meestal vier tot acht weken na de geboorte plaats. Ben je hier nog niet aan toe? Geen probleem. Stel het feest gewoon uit. Plan je liever alles van te voren? Denk dan tijdens de zwangerschap alvast na over het tijdstip, de gasten en de locatie. Zodra de baby er is, kun je een ruimte huren. Zo kun je met meer rust en minder last-minute voorbereidingen een fantastisch kraamfeest organiseren.

 

Lees ook: