Zwanger

6x de leukste dates voor Valentijnsdag tijdens je zwangerschap

maandag, 21 januari 2019

Valentijnsdag: hét uitgelezen moment om je partner weer te laten weten hoeveel je van hem/haar houdt. Een valentijnscadeau is nooit verkeerd, maar samen op date is toch nét even leuker. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de leukste dates voor Valentijnsdag tijdens je zwangerschap. Veel plezier!

Weekendje weg: babymoon

Tijdens je zwangerschap staat alles in het teken van de komst van de baby. Je bent waarschijnlijk druk bezig met het afvinken van de uitzetlijst en het klaarmaken van de babykamer. Ineens besef je: nu is voorlopig misschien wel de laatste keer dat jullie met z’n tweeën een weekendje weg kunnen! Sneak er daarom nog lekker een weekendje tussenuit of ga op babymoon. Met een stedentrip of juist een midweek naar de zon kunnen jullie weer helemaal opladen én hebben jullie voldoende tijd voor elkaar.

Een zwangerschaps-love-shoot

Jullie stralen en de liefde voor elkaar is niet alleen van jullie gezichten af te lezen, maar is ook nog eens duidelijk zichtbaar in jouw buik. Vereeuwig deze bijzondere periode met een romantische zwangerschapsshoot. Samen op de foto, met het bewijs van jullie liefde in het midden, is dé ultieme date voor Valentijnsdag. Verwerk de foto’s in een mooi fotoboek of laat de mooiste foto groot afdrukken.

Samen een gipsbuik maken

Zijn jullie creatief? Laat je partner dan een mooie gipsafdruk maken van je buik. Dit is een intieme bezigheid, waarbij jullie de volledige aandacht hebben voor elkaar. Je partner maakt zo ook meteen goed contact met jouw lijf en de baby: misschien laat je kleine zich wel even voelen! Na het drogen van de gipsbuik, kunnen jullie hem eventueel nog samen versieren met verf of beplakken met mozaïeksteentjes.

Filmpje pakken

Of je nu naar de bioscoop gaat of liever thuis met een dekentje op de bank blijft: samen een filmpje kijken doet het altijd goed. Kruip lekker tegen elkaar aan, pak er gerust wat lekkers bij en laat je meevoeren in de verhalen op het scherm. De film nabespreken en nog even knuffelen maken de date af.

Thuisspa

Vergeet de dagelijkse stress en focus je volledig op elkaar. Dim de lampen, trek gemakkelijke kleding aan en voorzie elkaar van een heerlijke massage. Laat je partner je kuiten en voeten masseren (goed tegen vochtophoping!) of streel elkaar zachtjes. Doe een voedend maskertje op jullie gezicht, leg een plakje komkommer op de ogen, zet een ontspannen muziekje aan en verdwijn samen in het moment.

Liefdesdiner

Liefde gaat door de maag, wordt weleens beweerd. Duik daarom samen de keuken in en bereid elkaars favoriete gerecht(en). Neem rustig de tijd om te koken, zet een lekker muziekje aan en help elkaar waar nodig. Hartstikke gezellig en nog met een lekkere beloning ook. Jullie peuzelen het natuurlijk op bij een mooi gedekte tafel, met romantisch kaarslicht. Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen:

- 9x meest bijzondere momenten van je zwangerschap

- Hoe vind je de leukste babynaam?

- Dit had je eerder willen weten over je kraamtijd