Zwanger

10 zwangerschapshacks die ‘t leven makkelijker maken

vrijdag, 1 juli 2022
Zwanger zijn is prachtig en je geniet volop van het groeiende wondertje in je buik. Maar eerlijk is eerlijk: zwanger zijn is af en toe ook behoorlijk lastig. Deze 10 zwangerschapshacks maken het dagelijkse leven als zwangere vrouw nét even aangenamer.

1. Haarelastiek knoop

In het eerste trimester van je zwangerschap kan je lichaam al de eerste veranderingen vertonen. Oké, je hebt nog geen overduidelijke, zwangere buik, maar je merkt wel dat je broeken wat strakker zitten. Toch loop je het liefst nog in je oude, vertrouwde kloffie rond… en dat kan! Knoop een haarelastiekje door het knoopsgat van je broek. De lus van het elastiekje doe je over de knoop, et voilà, je broek kan nog een paar centimeter mee. Die comfortabele zwangerschapskleding komt wel als je buikje écht flink groeit.

2. Shirt-verlenger

Over zwangerschapskleding gesproken: zodra je een buikje krijgt, kunnen je eigen tops ineens een stuk korter vallen. Wil je je favoriete blouse of T-shirt nog even dragen, en zijn je borsten nog niet gegroeid tot formaatje meloen? Draag dan een buikband onder je shirt. Met deze zwangerschapshack voorkom je de blote buiken boogie.

3. CD of USB-stick mee

Tijdens je zwangerschap krijg je verschillende echo’s bij je verloskundige. Neem je eigen CD of USB-stick mee, en vraag of je verloskundige alle foto’s en beelden van de echo’s hierop zet. Zo heb je alle mooie, bijzondere eerste herinneringen aan je baby bij elkaar.

4. Voedingskussen om mee te… slapen!

Oké, het heet een voedingskussen, maar wist je dat je er tijdens je zwangerschap heerlijk mee kan slapen? Het kussen ondersteunt je buik en/of rug, ligt lekker tussen je benen (dag rusteloze benen!) én het is heerlijk om mee te knuffelen. Het enige nadeel: het kussen ligt tussen jou en je partner in, dus of je partner er nou zo blij mee is…

5. Zwemband voor de buikslaper

Slaap jij het liefst op je buik of wil je gewoon even een andere houding aannemen? Dan is een opblaasbare, ronde zwemband dé oplossing. Blaas de band op, leg er een zacht dekentje op en laat je prachtige buik in het gat van de ‘donut’ zakken. Halleluja, wat een verlichting!

6. Fresh breasts

Tijdens je zwangerschap kunnen je borsten tot wel twee cupmaten groter worden. En dat gaat meestal niet zonder horten of stoten... Voelen jouw borsten alsof ze op knappen staan, of jeuken ze onophoudelijk? Leg je beha dan even in de vriezer. De kou die de beha vervolgens aan je borsten geeft, verlicht de pijn en jeuk. Helaas is dit effect maar van korte duur. Maar hé, alle beetjes helpen! En je kan de beha steeds opnieuw ‘invriezen’.

7. Helpende hand

Rond het derde trimester van je zwangerschap heb je waarschijnlijk een flinke buik. Bukken gaat dan niet meer zo gemakkelijk als daarvoor. Überhaupt wordt opstaan, lopen en je voortbewegen steeds lastiger. Geen probleem, dan neem je toch een verlengstuk? Met een grijpstok is alles zó weer binnen handbereik. Go Go Gadget, arm!

8. Extra lange schoenlepel

Jup, je buik zit op een gegeven moment niet alleen in de weg als je iets wilt pakken. Je schoenen aantrekken wordt ook een heuse uitdaging. Oplossing? Een extra lange schoenlepel. Wie de schoen past, trekke hem aan, toch? Deze Assepoester laat zich niet uit haar muiltjes slaan!

9. Bye bye stoppels

Ook bij het scheren van je benen zit je buik in de weg en is bukken geen optie. Zet daarom een plastic kruk onder de douche. Hier kan je je voeten op zetten tijdens het scheren en als je even wilt rusten, kan je er meteen even op zitten. Het is niet de meest belangrijke hack, maar zeker tijdens de warmere dagen toch prettig tegen de strijd met je beenharen. Wil je met het scheren all the way gaan en ook je schaamstreek meepakken? Gebruik dan een spiegeltje om te zien waar je moet zijn.

10. Come baby, come

Last but not least, een zwangerschapshack waarbij je baby sneller kan komen als je op de bevalling wacht. Ook een hack waar je, als je bijna moet bevallen, waarschijnlijk niet op zit te wachten, maar toch leuk om te weten: seks kan de bevalling opwekken. Het orgasme van je partner (lees: sperma) maakt je baarmoedermond weker. Jouw eigen orgasme zorgt ervoor dat je baarmoeder zich samentrekt (aka een soort hele lichte weeën). Deze combinatie kan nét het duwtje in de goede richting zijn voor je baby. Dus kom maar, letterlijk en figuurlijk.

Lees ook: